Ülkü Ocaklarından Tiyatroya Davet

Ülkü Ocaklarından Tiyatroya Davet

Ülkü Ocaklarından Tiyatroya Davet

A+A-

Denizli Ülkü Ocakları, Ülkücü Şehit Osman Kavcar’ın hayatını sahnelemek amacıyla “Sahne Seni Bekliyor” isimli tiyatro ekibi oluşturdu.

Osman Kavcar’ın hayatını sahneleyecek olan Tiyatro ekibinde rol alacak oyuncıların seçimi Ocak binasında gerçekleştirildi. Yapılan seçmeler sonucu 29 genç tiyatro ekibine seçildi.

Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Ülkü Ocakları’nın sosyal faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, “Uyuşturucuyla mücadele, eğitim çalışmaları,  sosyal etkinlikler başlığı ile  başlattığımız sosyal faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Şimdi de 22 Ağustos 1979 Şehit edilen Cennet Mekan Osman Kavcar’ın hayatının ele alınacağı bir tiyatro ekibi oluşturduk. Seçimlerini yaptığımız ekibimiz 29 kişiden oluşyor. Ekibimizin eğitim çalışmaları önümüzdeki yılın Mart ayına kadar devam edecek. Ardından gerek il merkezinde ve gerekse ilçelerde Merhum Şehidimiz Osman Kavcar’ın  hayatının konu edildiği  tiyatro gösterilerine başlayacaklar” dedi.

OSMAN KAVCAR’A DAİR

Merhum Osman Kavcar, 1958 yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva kasabasında dünyaya geldi. Başarılı bir lise hayatının ardından, 1976 yılında Ankara Erkek Teknik Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırdı. Ankara’da iki yıl boyunca, gerek kaldığı Site Yurdu’nda, gerekse okulda teşkilatlı olarak mücadeleye devam etti. İki yıl iyi bir Ülkücü olarak yetiştirildikten sonra, 1978 yılında memleketi Denizli’ye dönerek Buldan Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladı. 22 Ağustos 1979 Çarşamba günü  Osman Kavcar,  arkadaşı Mehmet Ali Ünal ile birlikte ikindi namazını evde kıldıktan sonra, iftar vaktini beklemek üzere babasının dükkanına gitmeye karar verdi. Merhum Kavcar, Babasının dükkanının önünde vurularak şehit edildi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.