Ülkücü Hareketin Başı Sağ Olsun

Ülkücü Hareketin Başı Sağ Olsun

Milliyetçi - Ülkücü Hareketin 1980’den önceki mücadelesinde işlevsel bir şekilde yer alan isimlerden olan Prof. Dr. Acar Sevim İstanbul'da yaşamını yitirdi.

A+A-

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bölüm başkanı olan Acar Sevim, Kadıköy Türk Ocaklarını kurmuş ve buranın ve başkanlığını yapıyordu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı’nda 1981’de mezun olan Acar Sevim öğrencilik zamanlarında aktif mücadelesiyle dikkatleri çeken isimlerdendi. Fikri mücadelesini akademik görevi ve yaşamının tüm dönemlerinde devam ettiren Acar Hoca'nın kitaplarından biri de "Yanlız Kurt" tu.

Acar Sevim "Yalnız Kurt" kitabını "Talihsiz Milliyetçi Kleist'in Alman Birliği Fikri" üst başlığıyla sunmuştu. Türk milliyetçisi ve ülkücü olmayı kendisine Allah’ın bir lütfu olarak gören ve yaşamı boyunca bu düşüncesini dostları ile tebessüm ederek paylaşan Acar Sevim'in eserlerinden bazıları şöyle: Halk Milliyetçiliğinin Öncüsü Herder, Rüya ve Vizyon, Sanayileşme ve Edebiyat İlişkileri Açısından Alman Natüralizmi...

Kalp Krizi Geçirdi

Evvelki akşam Türk Ocağı şubesinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar dostları ile sohbet eden ve ardından evine geçen ve yatağında kalp krizi geçiren bunun sonucunda da vefat eden Prof. Dr. Acar Sevim EFMMED (Edebiyat Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği)nin de yönetiminde idi. Acar'ın cenaze töreni 22 Ekim Pazartesi günü Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii'nden Öğle Namazından sonra kaldırılarak Kilyos'taki aile kabristanında defnedilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.