Ülkücü Şehit Hasan Hüseyin Sanlı’yı Rahmetle Anıyoruz

Ülkücü Şehit Hasan Hüseyin Sanlı’yı Rahmetle Anıyoruz

4 Ağustos 1977’de şehit edilen Ülkücü Hasan Hüseyin Sanlı’yı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

A+A-

1953 senesinde Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva'da doğan Hasan Hüseyin Sanlı, 4 çocuklu ailenin en büyüğü idi. Ailenin ilk çocuğu olması sebebiyle de çok sevildi. Ama ailenin o zamanki geçim sıkıntısından ötürü zorluklarla büyüdü.

Sanlı, ilkokulu kasabada okuduktan sonra, Denizli Erkek sanat Okulu'na gitmiş, orada halasının yanında öğrenim görmüştür. Ortaokulu bitirdikten sonra Denizli Lisesine kayıt yaptırmıştır. Ülkücülükle tanışması da lise yıllarında olmuştur.

En İyi Mücadele Fikir Yoluyladır

Büyüklerinden dinledikleri, kendi okudukları, yaşadıkları olaylar ve ailesinin muhafazakar bir gelenekten gelmesi ülkücülüğü benimsemesine etken olmuştur. O, her türlü kitabı ayrım yapmadan okur ve özümlerdi. En iyi mücadelenin fikir yoluyla olacağını söylerdi ve kaba kuvvetle hiç bir şeyin hallolamayacağını, aksine bunun sorunlar doğuracağını söylerdi.

1971- 1972 öğretim yılında Denizli Lisesi'nden mezun olup Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nü kazanıp kaydını yaptırdı. Üniversite yıllarında ülkücü hareketin içine daha fazla girmiş ve bu hareketin çeşitli kademelerinde görev almış, seminerlere katılmış, seminerler vermiştir.

Fakülteyi bitirdikten sonra bir sene daha devam etmiş ve 1976-77 yılında matematik mühendisi olarak mezun olmuştur. Ayrıca İngiltere'ye doktora yapmak üzere gitmiştir.

Bilgi İşlem Merkezini Onardılar

1977 yılı Nisan ayında O.D.T.Ü. Bilgi İşlem Merkezi'nde çalışmaya başladı. Burası O yıllarda Türkiye'nin en büyük bilgi işlem merkezi idi. Fakat her nedense sürekli arızalı idi. Arkadaşları ile burayı çalışır hale getirdiler.

Diğer yandan Kasabada Eylül ayında yapılacak düğün hazırlıkları devam ediyordu. Zaman zaman kasabaya geliyordu. Son gelişinde olacaklardan haberli gibiydi." Önümüzdeki bir ayı da atlatırsak düzlüğe çıkarız " dedi. Söylediğinde aylardan Temmuz idi.

4 Ağustos 1977: Acı Gün

4 Ağustos 1977 gününe gelindiğinde, mesai bitiminde servis otobüsü ile işten çıkmış, arkadaşları ile birlikte Ankara- Bahçelievler'deki evine gitmek üzere otobüsten indiğinde polis elbiseli kişiler yanına yaklaşıp kimlik kontrolü adı altında hedef tespiti yaptıktan sonra diğer grup silahlarını çekip o kahpe emellerine ulaşmışlardır.

Üç yiğit, üç bayrak sevdalısı, üç vatan sevdalısı genç toprağa düşüyordu.(Diğer ikisi Muhittin CANLIER ve Remzi KÜTÜKÇÜ) Halbuki rahmetli sağlığında "biz eli silah tutan değil, kalem tutan gençler yetiştireceğiz" diyordu.

ŞEHİDİMİZİN VE BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN.

KAHRAMANLAR CAN VERİR

YURDU YAŞATMAK İÇİN.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum