Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında FİNAL Rüzgarı

Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında FİNAL Rüzgarı

Cluj-Napoca / Romanya'da yapılmış olan 59. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na (IMO) Denizli Final Okulları damgasını vurdu.

A+A-

3 Temmuz - 14 Temmuz tarihlerinde Cluj-Napoca / Romanya'da organize edilen 59. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında (IMO) Türkiye’yi başarı ile temsil eden, Denizli Final Okulları öğrencileri  Halil Alperen Gözeten ve Halil Özkan Bronz madalyanın sahibi olurken, Florya Final Okulları öğrencisi Mehmet Ali Yıldırım da  Gümüş  Madalya alma hakkını elde etti.

Türkiye’yi  Romanya’da temsil eden Milli  Takımda 6 öğrenci bulunuyordu. Bu 6 öğrenicinin  tümü  Türkiye’ye madalya ile dönme başarını elde ettiler.  6 öğrencinin 3 tanesi ise Final Okulları öğrencisi idi ...

Hiçbir Başarı Tesadüf Değil

Denizli Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi ÖZTEKİN, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında, Denizli Final Okulu öğrencilerinden Halil Alperen Gözeten ve Halil Özkan’ın Bronz Madalya kazanıp büyük bir başarı elde ettiklerini,  geleceğin bilim insanı adayı olan bu öğrencileri tebrik ettiğini,  yarışmaya katılan tüm öğrencilere, onlar yetiştiren aileler, öğretmenlere ve eğitimlerinde yanlarına olan görevli tüm akademisyenlere teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Sadi ÖZTEKİN, Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir, parolasıyla yola çıktıklarını ve bu yolda öğrencilere en güzel tecrübeleri yaşatmayı istediklerini, amaçlarının vatanına milletine yarar sağlayacak, kültüründen haberdar, donanımlı, zeki bireyler yetiştirmek olduğunu ve bu amaç ile ellerinden gelenin en iyisi yapmak için uğraştıklarını sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.