Ümit Kayıhan Vefat Etti

Ümit Kayıhan Vefat Etti

Denizlispor'da daha önce teknik direktörlük yapmış olan Ümit Kayıhan 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

A+A-

Bir dönemde Denizlispor'u çalıştırmış olan 67 yaşındaki teknik direktör Ümit Kayıhan, bir süre önce zatürre şüphesiyle kaldırılmış olduğu hastanede tedavi görmekteydi. Kayıhan, Urla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Bir haftadır çoklu organ yetmezliği sebebi ile yoğun bakımda olan Kayıhan doktorların yaptıkları tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.


Hem futbol oynayarak hem de teknik direktör olarak Türk futboluna yıllarca hizmet eden, televizyonda yorumculuk da yapan Kayıhan'ın cenazesi yarın Alsancak Hocazade Cami'nde öğle namazından sonra kaldırılacak. İzmir ilinin en sevilen spor adamlarından olan Kayıhan'ın vasiyeti üzerine cenazesi yazlığının olduğu Çeşme Alaçatı'da defnedilecek.

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR?

28 Şubat 1954 senesinde dünyaya İzmir ilinde gözlerini açan Ümit Kayıhan  en son  2010-11 sezonunda 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük yaptı.

Futbola Göztepe altyapısında başlayan Kayıhan 1970'li ve 1980’li senelerde Göztepe, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasısporda forma giydi.  2 defa Türkiye amatör milli takımı formasını giydi.

2000-01 sezonunda Göztepe'yi 1. Lig şampiyonu yapıp  Süper Lige yükselmesinde başrol oynadı.  Son olarak 2010-11 yıllarında 1. Lig takımlarından Çaykur Rizesporda teknik direktör olarak görev almıştır ve takımı ile Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasının ardından son defa takımın başında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.