Üniversite Açmaya Devam

Üniversite Açmaya Devam

Meclis komisyonunda 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulması kararı alındı. Denizli’ye 2. Üniversite kurulacak mı? İşte detaylar…

A+A-

20 yeni üniversite kurulması kararının ardından gözler bu üniversitelerin kurulacağı illere çevrildi. İkinci üniversite müjdesi Denizli’ye gelmedi. Denizli’den şehir ve okul nüfusu olarak daha küçük şehirlere ikinci üniversite kurulacak ama listede Denizli yok !

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, 4'ü vakıf üniversitesi olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören, tasarı kabul edildi.

16 Devlet 4 Vakıf 

Tasarıya göre göre;  Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi isimleri ile 16 tane devlet üniversitesi kurulacak.

Bunun yanında listede Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi isimleri ile 4 tanede yeni vakıf üniversitesi var.

Yeni üniversite kurulacağı haberlerinden sonra gözler Denizli’ye çevrilmişti. Çünkü şehir öğrenci sayısı, Pamukkale Üniversitenin geçmişi, büyükşehir oluşu gibi sebeplerle 2. Üniversiteye çok uygundu. Ama beklenen olmadı. Büyükşehir olmayan illere bile ikinci üniversite kurulurken Denizli bu sefer görmezden gelindi.

Eleştiriler Var

20 yeni üniversitenin açılmasını çok gereksiz bulan bazı eğitimciler, mevcut üniversitelerden mezun olmuş yüzbinlerce işsiz öğrenci varken 20 üniversitenin daha açılmasının mantıklı bir izahı olmadığını ifade ettiler. Öncelikle alım yapılmayan bölümlerin kapatılmasını ve yığılmanın azaltılması gerektiğini dile getiren uzmanlar sürekli üniversite açarak eğitime katkı yapılmayacağını vurguladılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.