Unutursak Kanımız Kurusun!

Unutursak Kanımız Kurusun!

5 sene evvel Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Fırat Çakıroğlu ölüm yıl dönümünde anılıyor.

A+A-

Ülkücü şehit Fırat Çakıroğlu’nu rahmetle anıyoruz. Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015 tarihinde PKK’lı teröristlerce Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit oldu olaylarda 7 kişi yaralandı.

Çakıroğlu PKK’lı Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Daha sonra çıkan belgelere göre, Çakıroğlu'nun ölümü adeta planlanmıştı. Ülkücü kimliğiyle tanınan Çakıroğlu'nun PKK'lılarca tehdit edildiği anlaşıldı. 21 Ekim 2014 tarihinde, Ege Üniversitesi'nin topluluk sayfası “Ege'de Terörist İstemiyoruz” grubunda Kobani protestoları eleştirildi. Bu paylaşımdan bir gün sonra 22 Ekim 2014'te “Ege'de Faşist Provokasyon Var" isimli grupta Çakıroğlu'nun tehdit edildiği belirlendi.

Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklandı. Semo, 'kasten adam öldürmek' ve 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Fırat Çakıroğlu Kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi. Bu görevini yürütürken 20 Şubat 2015 tarihinde öldürüldü. Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.