Üretici Destek Konusunda Noktayı Koydu

Üretici Destek Konusunda Noktayı Koydu

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun TKFK’dan 650 bin lira hibe destek almasının yankıları sürüyor. Üreticiler, “Muhalefet’in yapısı o zaten hiç bir şey yapmazlar, hep eleştirirler” sözleri her şeyi özetled

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun TKDK’dan aldığı 650 bin liralık hibe desteğin yankıları sürüyor. Denizli merkezde olduğu kadar ilçelerde yaşayan vatandaşlar da olaya tepkili.

Serinhisar’da tarımla uğraşan İsmail Bağışlamış, hükümetin uygulamalarından son derece memnun olduklarını açıkladı. “Tarımda destek alıyoruz” diyen Bağışlamış “Mazot gübre, toprak tahlilleri konusunda destek alıyoruz. Bunun yanında hayvancılık büyükbaş hayvanlarda buzağı desteği alıyoruz, süt desteği alıyoruz” dedi. “Muhalefet’in yapısı o zaten hiç bir şey yapmazlar, hep eleştirirler” diyen Bağışlamış, “Onlar eleştirmek için zaten siyasete girmişler. Hükümetimizin çalışmaları şu anda zaten parti ayrımı gözetmeksizin herkese destek veriliyor. Hak eden herkes bu desteklerden yararlanıyor. Ama eleştiri konusunda onlar sürekli eleştiriyor. Hak ediyorsa alsın, ama kalkıp da eleştirmesi doğru olmamış” dedi.

 

ESKİDEN KREDİ ALMAK DEVEYE

HENDEK ATLATMAKTAN ZORDU

2002’den önce bankaların yanından geçemediklerini anlatan Bağışlamış, “15 sene önce bir traktör alayım dedim. 300 dönüm arazi, 150 dönümü sulanabilir olacak. Burada hatırı sayılır kefil olacak. Ondan sonra bankadan içeriye girip kredi alabileceksin. 2010 yılında ben, 50 bin TL’ya traktör aldım kredili. Hükümetimizin çıkardığı kanunlar sayesinde emekli oldum. Hayatımı şimdi daha rahat sürdürebiliyorum. Hastanelerimiz zaten güzelleşti. 5 yıldızlı otel gibi hastanelerimiz var. Yeni dünyaya gelmiş bebekler, hastalarımız, cenazelerimiz bile rehin kalıyordu hastanelerde. Biz bunları hep yaşadık.” dedi.

 

ALDIĞI DESTEĞİ İNKAR EDENLER VARSA

VERİLEN DESTEĞİ İADE ETSİN

 

Tarımla uğraşan Halil Yürekli isimli emekli vatandaş da mazot ve gübre desteklerinden yararlandıklarını ve yararlanmaya devam ettiklerini aktararak, “Yem bitkisi desteklerinden yararlandık. Hayvancılığın bittiği falan yok her taraf hayvan. Aldığı desteği inkar edenler varsa verilen desteği iade etsin. Bizim yalanla işimiz yok. Aldıysan aldın. Zaten devlet veriyor. Bize şu an mazot 1,5 TL’ye geliyor. Her sene de bu destekleri alıyoruz. Gübre, yem, bitki destekleri hariç şu ana kadar sadece mazot olarak 10 bin TL hibe aldık. 10 sene önce burada 45 beygir traktörler vardı. Şimdi 300 beygir’e kadar traktörlerimiz var. Anadolu tarım ülkesi, Anadolu’da tarım hiçbir zaman bitmez. 650 bin TL para almış destek yok diyor. Yalancılıkla bir yere varılmaz.

 

ALLAH HÜKÜMETİMİZDEN RAZI OLSUN

Yatağan Mahallesi’nden Vahit Can Beldik ise, “40 yıldır çiftçilik yapıyorum. Devlet Desteklerinden yaralanıyoruz. Tarla ve hayvan desteklerinden yararlanıyoruz. Allah bereket versin Allah hükümetimizden razı olsun. Gazetelerde 850 bin liralık destek aldığı yazan insanlar aldıkları destekleri inkar ediyor. Çiftçiler olarak her türlü desteği alıyoruz. Hayvancılığın bitmesi diye bir olay yok. Ben erkek dana besliyorum. Bunların 300 TL gibi bir desteği oluyor. Almadım diyen yalan söylüyordur. Tarım ve hayvancılık bitse biz nasıl yaşayacağız köyde. Kırsal kesim hep tarımla ya da hayvancılıkla uğraşıyor. Bu sene 3,5 milyar liralık bir destek aldım” dedi.

 

GÖREREK YALANLIYOR

Şeref Akman Yatağan da tepkisini şu ifadelerle ortaya koydu: “Çiftçilik, hayvancılı alanında bunları her zaman devlet yardım yapıyor. Bunları inkar edecek bir durum yok. Bunlar her vatandaşın hakkı. Destekleri alıp ta eleştirmek doğru değil. Devletimiz bunları veriyor herkese ayrım yapmadan veriyor. Ama işine gelmediği zaman hayır deniliyor. Kendisi de kullanıyor Devletimiz şu an her yönden çok iyi. İşine gelmeyen partiler bunları yalanlıyor. Görerek yalanlıyor. Allah göz vermiş bunlara aslında görsün diye ama inkarcılarımız çok. Yapılan iş meydanda yani. Ben 45 sene CHP liydim. Ama Ak Parti’den sonra Ak Partiye geçtim. Ve hayatımızdan memnunuz

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.