Üreticilerimizin Her Zaman Yanındayız

Üreticilerimizin Her Zaman Yanındayız

Üreticilerimizin Her Zaman Yanındayız

A+A-

Milletvekili Şahin Tin, Tarımın Meşakkatli bir yolculuk olduğunu söyledi ve ekledi;

 

“ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Denizli’de tarım sektöründe yaşanan gelişmeler “Tarımda Büyüyen Denizli” başlığıyla Polis Evi’nde düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Toplantıda konuşan Milletvekili Şahin Tin; “Tarım meşakkatli bir yolculuk. Toprağımızın her karışını alın teriyle sulayan, büyümemize katkı sunan üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Denizli’de tarım sektörü polis evinde “Tarımda Büyüyen Denizli” adı altında düzenlenen toplantıda tüm yönleriyle ele alınarak değerlendirildi. Toplantıya Denizli Valisi Hasan Karahan, Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, İl Teşkilat Başkanı Halil Turan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Taşevli, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, TKDK Koordinatörü Murat Kar, sektör ile ilgili kurum yetkilileri, STK temsilcileri, birlik ve kooperatif başkanları ile üretici temsilcileri katıldı.

 

“ÜZÜMDE İDDİALIYIZ”

 

Toplantıda ilk olarak Denizli Valisi Hasan Karahan söz alarak;  “TBMM’de vekilimiz Şahin Tin’in de içinde bulunduğu bağcılık ve üzümcülerin sorunlarının ele alındığı komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerde bu komisyonun açtığı yolda vekilimizin talebi ile bir toplantı düzenleyerek bu konuyu masaya yatırmak istedik. Şehrimiz ne kadar sanayi şehri ise bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehri, üzümde de iddialıyız. Bu konudaki sorunları vekilimiz TBMM’de komisyonda, bizler de burada dile getireceğiz” dedi.

 

“TARIM SEKTÖRÜNÜN EKONOMİMİZE KATKISI BÜYÜK”

 

Vali Karahan’ın ardından toplantıda söz alan Milletvekili Şahin Tin, Bağcılık Sektörü ve Üzüm Araştırma Komisyonunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Milletvekili Şahin Tin; ”Değerli Valimizin de bahsettiği gibi Gazi Meclisimiz de bağcılık sektörü ve Üzüm Araştırma Komisyonu kuruldu. Bilindiği gibi Denizli ilimiz üzüm üretimi konusunda gerek bölgemizde gerekse ülkemiz genelinde en önemli merkezlerinden bir tanesi. Denizli’yi temsilen biz de araştırma komisyonunda yer aldık. Tarım sektörünün Denizli ekonomisinde önemli yer teşkil etmesinden dolayı böylesi bir toplantıyı tertip etmenin faydalı olacağını değerlendirdik. Ayrıca bağcılık ve üzümcülük konusunda da ilimizin konumu malumunuz. Bu anlamda tespit edilen aksaklıkları hep birlikte istişare etmiş olacağız” dedi.

 

“KEKİK’TE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

 

Tarım toplantısındaki gündemlerinin sadece üzüm ile ilgili olmadığını ve bitkisel üretime dayalı ürünleri de kapsadığını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Burada bağcılık ve üzümcülük kadar diğer tarım ürünlerimiz de önemli. Özellikle Türkiye birincisi olduğumuz kekik gibi üretim konusunda iddialı olduğumuz ürünlerimizin, üretim ve pazarlama süreçlerindeki yaşanan sıkıntılara ilişkin taleplerini hep birlikte tespit edeceğiz. İnşallah bu verimli çalışmaların semeresini en kısa sürede görecek ve üreticimizin haklı taleplerine cevap olacağız” dedi. 

 

“DENİZLİ’DE YETİŞMEYEN ÜRÜN NEREDEYSE YOK”

 

“Denizli’de yetişmeyen ürün neredeyse yok” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Denizli ilimizdeki üreticilerimizin ürettikleri birçok ürün sayesinde tarımsal ürünlerde ihracatın artması, tarım alanında istihdam ve katma değerin yükselmesi gibi son derece büyük katkılar yaşıyoruz. Bu gelişmeler bizim için son derece önemli. Çünkü Denizli’de tarım sanayisini hızla geliştirmemiz ve bulunduğu seviyeden daha da yükseklere taşımamız gerekiyor. Bunu da yapabilmek için aksaklıkları ve yerinde yaşanan sıkıntıları bilmek ona göre çözümler sunmak gerekiyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda esas gayemiz sorunları araştırmak, tespit etmek ve çözmektir. Çözemediğimiz hususları da bakanlarımıza aktarmak olacaktır” dedi. 

 

“LİSANSLI DEPOCULUĞU DESTEKLİYORUZ”

 

Lisanslı depoculuğun yaygınlaşması konusunda çalışmalar yapıldığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Tarım sektöründe emek harcayan herkesin işini kolaylaştıracak hamleleri hükümetimiz her zaman yaptı ve yapmaya devam ediyor. Lisanslı depoculuğun yaygınlaşması konusunda önemli düzenlemeler hayata geçiriliyor. Lisanslı depolarla ilgili vergi ve bağ-kur prim kesintisi istisnaları getirildi. Lisanslı depolara teslim edilen ürünlere depo kira desteği, üreticilere uygun koşullarda kredi imkânı sunuldu. Bu sayede sanayici ve tüccarın lisanslı depolardan daha fazla istifade etmesinin önü açılmış oldu.” dedi.

 

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya Denizli Tarım Sektörünün mevcut durumuna ilişkin sunum yaptı. TKDK Koordinatörü Murat Kar’ın da bilgilendirme sunumunun ardından STK temsilcileri ve üreticiler sektörle ilgili karşılaştıkları sorunları sırasıyla aktardılar.  Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.