Uşak Üniversitesi ile SCÜ arasında Erasmus konsorsiyum protokolü imzalandı

Uşak Üniversitesi ile SCÜ arasında Erasmus konsorsiyum protokolü imzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin koordinatörlüğünde, Uşak Üniversitesi ortaklığında yürütülen Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında...

A+A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin koordinatörlüğünde, Uşak Üniversitesi ortaklığında yürütülen Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında iki üniversite arasında protokol imzalandı.

Protokol öncesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için istişarelerde bulunuldu.

İlki 2021 yılında imzalanan ve 2028 yılına kadar yenilenerek devam edecek olan protokolü Uşak Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız imzaladı.

Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının program ve ortak ülkelerle hareketlilik gerçekleştirmek üzere bir araya gelmelerine imkân sağlayan bir fırsattır. Bu kapsamda Uşak Üniversitesinin de Erasmus+ Yükseköğretim Alanında Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu yönettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversiteler arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayarak "50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi koordinasyonunda bir iş birliği anlaşması yaptık. İmzalanan konsorsiyum kapsamında hem öğrenci hem de idari ve akademik personel hareketliğini gerçekleştireceğiz. Bu tür hareketliliklerle öğrenciler farklı kültürleri deneyimleme fırsatı buluyor, akademisyenler ise uluslararası alanda daha etkili bir şekilde çalışma imkanına sahip oluyor" dedi.

Bu tür protokollerin, üniversiteler arasındaki iş birliğini artırarak uluslararası düzeyde eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemekte olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş "Öğrencilerimizin ve personellerimizin yurt dışına çıkmaları oralardaki eğitim ve çalışma sistemlerini yerinde incelemeleri çok önemli. Bu alanda Uşak Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin ve personelimizin yanındayız. Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında yaptığımız bu anlaşmanın üniversitelerimizin uluslararası çalışmalarını ve başarısını arttıracağına inanıyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi'nin iş birliği, uluslararası alanda daha güçlü ve etkili bir eğitim ortamının oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edecek. Bu iş birliğinin tüm taraflar için hayırla vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Protokol sonrası Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhuriyet Teknokenti de ziyaret etti. Rektör Savaş, Teknokentte yapılan Ar-Ge çalışmaları ve yürütülen projeler hakkında bilgi alarak firma ziyaretleri gerçekleştirdi.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.