Utanç Vesikası: 12 Eylül 1980

Utanç Vesikası: 12 Eylül 1980

CHP İl Başkanı Av. Mahir Akbaba 12 Eylül darbesi ile alakalı bir paylaşımda bulundu.

A+A-

Akbaba paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Birilerinin " bizim çocuklar" dedikleri tarafından başlatıldı, demokrasi tarihimizin kara lekesi, 12 Eylül Cuma, 1980 darbesi.

Bir başka çocuk ise soruyordu : " Memlekette ağaç mı kalmamış baba ? Benim salıncağımı darağacında kurmuşlar!"

Acı Dolu Günler

Türkiye Büyük Millet Meclis'imizin lağvedildiği, Anayasa'mızın uygulamadan kaldırıldığı, 1983 genel seçimlerine kadar ülkemize ilişkin tüm kritik kararların demokrasi görünümü altında darbecilerce ohalvari uygulamalarla alındığı; açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığı, 517 kişiye idam cezası verildiği, 171 kişinin işkenceden öldürüldüğünün belgelendiği, gazetelerin tam 300 gün yayın yapamadığı acı dolu günler.

39 sene önce yaşanan, Türkiye'mizi ve bizleri en çok yıpratan olayların ilk sıralarında yer alan utanç vesikası 12 Eylül 1980 darbesinin de, darbecilerinin de ağıza alınacak yeri yok ama dünden ders çıkartılamıyor ki aynı baskıcı, antidemokratik, hukuk dışı uygulamalar bugün de mevcut.

Çağdaşlık ve demokrasi hedefimizde onlarca yılımızı çalıp ülkemizi karanlığa mahkum eden 12 Eylül’ün ve diğer tüm darbe ile darbecilerin dimdik, tam ve hep birlikte karşısındayız, olmaya da devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.