Uzmanlardan Denizli'de Kuğu Fırtınası Uyarısı

Uzmanlardan Denizli'de Kuğu Fırtınası Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri birkaç günlüğüne Türkiye'nin büyük bölümüne ve Denizli'ye kışı geri getiren "kuğu fırtınasına" karşı vatandaşları uyardı.

A+A-

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre 15 Nisan pazartesi yani bugün Denizli'de dahil olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altında olacak. Uzmanlar vatandaşları 'kuğu fırtınası'na karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Zirai Don Olabilir

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Fırtınaya Dikkat

Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan 'kuğu fırtınası'na karşı da uyarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.