Üzüm Zirvesi Denizli’den Başladı

Üzüm Zirvesi Denizli’den Başladı

Üzüm Zirvesi Denizli’den Başladı

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bağcılık ve Üzümcülük Araştırma Komisyonu Pamukkale-Karahayıt’ta istişare toplantısı düzenledi.

Denizli Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya komisyon başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Komisyon Üyeleri Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, üzüm üreticileri, tüccarlar, ziraat odası ve üretici birlikleri, kooperatif temsilcileri, şarap ve sirke üreticileri, pazarlama kolunda faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi için kurulan araştırma komisyonu Denizli’deki toplantısını Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in başkanlığında 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirdi.

Denizli Milletvekili Şahin Tin, bu anlamlı buluşmalar sayesinde bağ alanları ile üzüm sektöründe yaşanan sorunları hep birlikte paydaşlarıyla değerlendirme fırsatı bulduklarını, şarap, sofralık, kuru üzüm üreticileri, bu işin pazarlama ve ihracat ayağında yer alan şirket temsilcilerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini not aldıklarını, yapılan bu çalışmalar neticesinde üzüm üreticilerinin, tarımla uğraşan üreticinin yararına kararlar alınacağını belirtti.

Daha sonra Bağcılık araştırma Komisyonu toplantısına iştirak eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Tarımı ilgilendiren konular ekonominin de konusudur. Tarımın desteklenmesi de ekonomik bir politikadır. Türkiye için bazı ürünlerin 'hassas ve milli' ürün olduğunu, bu alanlarda yapılan üretimin her zaman desteklenmesi ve üreticinin korunması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.