Uzun bayram tatili otelcilerin yüzünü güldürdü

Uzun bayram tatili otelcilerin yüzünü güldürdü

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, 9 günlük bayram tatili nedeniyle Pamukkale ve Karahayıt'taki otellerde doluluk oranının yüzde 90'nın üzerine çıktığını söyledi.

A+A-

Denizli'de turizm sektörünün lokomotifi olan beyaz cennet Pamukkale ile şifalı sularıyla ünlü Karahayıt'da otel ve motellerin 19 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu söyleyen DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Sonbahar döneminde Uzakdoğu ülkelerinden turistlerin Pamukkale'ye ilgisi artıyor. Ayrıca, termal turizmde de canlanma oluyor. Uzun bayram tatili genel olarak sektöre olumlu katkı sağlayacak. Bölgemizde doluluk oranı şimdiden yüzde 90'ın üzerine çıktı" dedi.

 

Bayram günlerinde turistik yerlerdeki ören yerlerine girişlerin ücretsiz olması gerektiğini söyleyen Şen, "Milli ve dini bayramlarda ören yerlerine yerli turistin girişi ücretsiz olmalıdır. Böylece ören yerlerinin tanıtımı daha etkili olur. Bayramlarda kent içi ulaşım nasıl ücretsiz olabiliyorsa, ören yerlerine girişler de ücretsiz yapılmalıdır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.