Vali Altıparmak'tan Şehitler Onuruna İftar

Vali Altıparmak'tan Şehitler Onuruna İftar

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı programda, Şehit Yakınları ve Gazilerimiz onuruna iftar yemeği verdi.

A+A-

Kayalar Düğün Salonunda düzenlenen iftar yemeğine; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Kazım Arslan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Daire Müdürleri ile Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimiz katıldı. Salona girişte Şehit Yakınları ve Gazilerimiz ile selamlaşan ve onlarla yakından ilgilenen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, iftarın açılmasından sonra bir konuşma yaptı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak; “Bugün hakikaten manevi hazzı son derece yüksek ve bir o kadar ağır olan bir iftardayız. Zira siz kıymetli annelerimiz, babalarımız, teyzelerimiz saçının teline kıyamadığınız, güzünüzün nuru evlatlarınızı bu vatan için feda ettiniz. Sizler de bizler de biliyoruz ki; ‘toprak eğer uğruna ölen varsa topraktır.’ Bin yıllardır bu topraklarda şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde huzur içinde yaşıyoruz. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz, gücümüz olacaktır. Farkındalığımız bizim için renk olacaktır. Bu topraklar Türk yurdu olarak kalacak ve Müslüman ülke olarak huzur içinde yaşayacağız. Ancak şunu ifade edeyim 15 Temmuzda Denizli büyük bir varlık gösterdi. Ülkenin her yerinde olduğu gibi, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yakın zamanda helikopter kazasında 13 askerimiz vatan uğruna şehit oldu. Bir başka şehidimiz daha var. Bugün eşi hanımefendi aramızda değil ancak o manen aramızda diye düşünüyoruz. Kıymetli Başsavcımız Mustafa Alper Beyefendiyi elim bir kazada kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi hakikaten çok kıymetli bir yargı adamıydı. Devlet konusunun her türlüsünü adli konusu olsa bile bizimle müzakere etmekten asla çekinmezdi. Bu manada çokyakın bir dosttu. Bu vesileyle onu da rahmetle anıyorum. Rabbim mekânını cennet kabul etsin, Peygamberimize komşu etsin inşallah” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında Şehitlerin emanetleri ile Gazilerin başlarının üstünde yerlerinin olduğunu belirterek, Devletin her an şehitler, gaziler ve güvenlik görevlileriyle birlikte olduğunu söyledi. Şehit aileleri ve gazilerle hep birlikte bir aile olduklarını belirten Bakan Zeybekci, terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini kaydederek; “Bu mücadelemizin ‘bitti’ hevesinde hiç olmadık ve asla olmayacağız. Terörün her türlüsüyle mücadele ederken sinsi terör ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diyekonuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.