Vali Atik Geldiği Günden Beri Halkın İçinde

Vali Atik Geldiği Günden Beri Halkın İçinde

Yeni Valiler Kararnamesi ile Denizli'ye atanan Vali Atik, basın mensupları ile kahvaltı yaptı.

A+A-

Denizli Vali Hasan Karahan'ın merkeze alınmasının ardından Siirt'ten gözyaşları ile Denizli'ye uğurlanan Vali Atik basın mensupları ile bir araya geldi.

Vali Atik'in eşi ile birlikte basınının karşısına çıkması ise dikkatleri çekti.

Denizli'ye geldiği günden beni halkın içinde olan ve sürekli programlara katılan Vali Ali Atik, Süper Vali lakaplı Recep Yazıcıoğlu'nu hatırlattı.

Efsane Vali Sorusu

Kahvaltıda bir gazetecinin Denizli'nin kendisini 'Efsane Vali' olarak nitelendirdiği, bu konuda ne düşündüğü ile alakalı soruya Vali Atik şu cevabı verdi:

"Ben önce Allahın kuluyum, anamın babamın çocuğuyum,eşimin kocasıyım, çocuklarımın babasıyım ve bu vatanın bir evladıyım. Ben, ben gibi davranırım. Ben, benim"

Herkese Eşit

Vali Atik burada yaptığı konuşmasında "Denizlide kamu kurum ve kuruluşlarda ki denetim koordinasyonu en iyi şekilde devam edecek. Özel ve kişisel denetimlerde ise kişilerin kişisel özgürlük haklarının sonuna kadar savunucusuyum. Kimseyi ayrıştırmam insan olarak herkese ve kesime saygı duyarım, ırk, mezhep, inanç, görüş, ne olursa olsun görevimiz ne ise onu layıkıyla yerine getiririz." dedi.

Temiz şehir Denizli'nin sıcak kanlı insanlarıyla karşılaştığını anlatan Atik, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin 3 Temmuz'da yapılacağını belirterek, "İnşallah bu sefer iptal olmaz.Bu ve benzeri sanayicilerimizin sorunları olduğunu yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Bunlarla ilgili çözümü noktasında bana ne düşüyorsa orkestra şefliği yapacağımı söylüyorum." dedi.

Atik, kent için elinden ne geliyorsa taşın altına elini değil gövdesini koymaya hazır olduğunu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini, vatandaşların sosyal mesafeye uymalarını ve maske takmaları konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Denizli ve Siirt arasında bir gönül köprüsü kurmayı düşündüğünü anlatan Atik şöyle devam etti: "Siirt'te çok güzel dostlarımız ve insanlarımız var. Oranın havasını ve güzelliğini hissetmek için orada olmak gerekiyor. Tabi orada etkin bir terörle mücadele yaptık. Ciddi anlamda da sonuç aldık. Siirt'te gittiğim zaman kırsalındaki terörist sayısı 160 civarıydı. En son bıraktığımda 10'lu sayılarla ifade ediliyordu. Bunu yaparken de terörle mücadeleyle biz teröristle mücadeleyi birbirinden ayırdık. Devlete kurşun sıkan insanla normal vatandaşımızı birbirinden ayırarak ve vatandaşların yaşamış olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırarak geçmişe ait olumsuzlukları silerek ve silmeye çalışarak güzel bir atmosfer yakaladık. Siirt Güneydoğu'da parlayan bir yıldız olacak inşallah."

Vali Atik, Yukatel Denizlispor'un kalan maçlarını sorunsuz atlatıp ligi sorunsuz bitirmesi temennisinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.