Vali Atik'ten 12 Mart Mesajı

Vali Atik'ten 12 Mart Mesajı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Necip milletimizin istiklalini ve vatan toprağını korumak uğruna verdiği, tarihte eşine az rastlanır kurtuluş mücadelesini destanlaştıran, özgürlüğümüzün simgesi İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Türk milletinin vatan bildiği topraklarına göz dikildiğinde, tutsak edilmek istenildiğinde neler yapabileceğini en veciz biçimde ifade eden İstiklal Marşımız, aziz milletimizin damarlarındaki kanın hakkını verip küllerinden doğuşunun ve şahlanışın sembolüdür. Üstat Mehmet Akif Ersoy’un her kelimesine milletimizin iman dolu yüreğini, her cümlesine ecdadın eşsiz kahramanlığını, her dörtlüğüne vatan ve bayrak aşkını bir nakış gibi işlediği İstiklal Marşımız, Türk milletinin bağımsızlık sevdasını tüm dünyaya en gür sesiyle haykırışıdır. Aziz milletimizin bağımsızlık bildirisi olarak da nitelendirebileceğimiz bu büyük eser, bir ve beraber olmanın gücünü tüm dünyaya gösterirken iman dolu yüreklerin vatan uğruna neleri göze alabileceklerini zihinlere kazımaktadır.

Dünya üzerinde var olduğundan beri bağımsızlığına ve vatanına yönelen her türlü tehdide karşı koyan aziz milletimiz, son yıllarda sayısız badirenin üstesinden gelmiş, şer odaklarının sevinmesine asla müsaade etmemiştir. Hiç şüphem yoktur ki Türk’ün yüksek karakterini ve yılmaz mücadele ruhunu yansıtan bu marş, vatanımızın semalarında yankılanmaya ebeden devam edecek; atalarından tevarüs eden ruhu ve kudreti taşıyan Türk genci, İstiklal Marşımızın sönmez ışığının kılavuzluğunda, ülkemizi gelişmiş ülkeler arasında en ön sıralara taşımak için her daim çalışacaktır. Bu vatanın havasını soluyan, ekmeğini yiyen her vatandaşımız da şanlı ecdadının omuzlarına yüklediği sorumluluğu kalbinin derinliklerinde her daim hissederek doğru adımları atacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle istiklalimizin daha nice yüz yıllara ulaşmasını diliyor; bu cennet vatanın kurulmasında büyük hizmetleri olan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, özgürlüğümüz ve birlik beraberliğimiz yolunda feda-i can eyleyen aziz şehitlerimizi, aynı yolda yürüyen kahraman gazilerimizi ve asil milletimizin karakterini, vatan sevgisini eşsiz dizeleriyle destanlaştıran üstat Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bizlere her zaman moral ve ilham olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü yürekten kutluyorum

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.