Vali Karahan ve Keçeci Yatırım İçin Çalışıyor

Vali Karahan ve Keçeci Yatırım İçin Çalışıyor

Vali Karahan ve Keçeci Yatırım İçin Çalışıyor

A+A-

Denizli Sanayi Odası(DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Valisi Hasan Karahan, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan’ı ziyaret etti.

 

Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamalarında alınan kredilerin geri ödenememesi nedeniyle yaklaşık 1 milyon metrekareye yakın sanayi arsasını elinde bulunduran Vakıfbank ile uzun zamana dayana bir hukuklarının olduğunu belirten Keçeci, “Biz OSB yönetimi olarak, uzun zamandır bölgemizin sakinlerinden biri olan Vakıflar Bankası’ndan çok memnun olsak da bizim artık bu bölgede yatırımcılara ihtiyacımız var. Sırada bekleyen birçok yatırımcı, arsa talebiyle her gün bizim kapımızı çalıyor. Bu nedenle biz de sayın Valimizle hem değerli genel müdürümüze hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmek hem de Çardak OSB’de arsa bekleyen yatırımcı adaylarının taleplerine aracılık etmek için genel müdürümüzü ziyaret etmek istedik.” dedi.

 

Uzun zamandır atıl vaziyette duran Çardak OSB’yi hayata döndürmek için 2 sene önce elindeki sanayi arsalarını 3$ gibi düşük bir fiyatla elinden çıkaran Denizli Sanayi Odası, diğer sanayi arsalarını da canlandırmak için elinde sanayi arsası bulunan finans kurumlarının kapısını tek tek çalıyor. Bölgede yeni açılan veya inşaata başlayan fabrikaların bile bölge ekonomisinde hareketlilik yarattığını dile getiren Keçeci, “Şu anda Denizli’de sıfırdan yatırım yapılabilecek uygun maliyetli arsa ne yazık ki yok. Çardak OSB ile ilgili yıkamadığımız bir algı vardı. Bu 3 fabrika bu algıyı yıktı ve şu anda hiç olmazsa günde 2 kişi arayıp arsa istiyor. Biz de elimizde olmadığı için, olan kurumlara gidip ellerindeki arsaları istiyoruz. Vakıflar Bankası’nın elindeki sanayi arsalarını uygun fiyata yatırımcılara tahsis etmesi için başta ekonomi bakanımız Nihat Zeybekci, Sanayi Bakanımız Faruk Özlü ve milletvekillerimiz aracı oldular. Bu nedenle sayın Valimiz ile birlikte Vakıflar Bankası Genel Müdürüne taleplerimizi ısrarlı bir şekilde ilettik. Devletimizin yatırımcılar için her türlü desteği verdiği bu dönemde bir kamu bankası olarak Vakıflar Bankası’nın da yatırımcılar için uygun tasarrufu yapması konusunda inancımızı kendilerine anlattık. Vakıflar Bankası konuyu yönetim kuruluna sevk ederek yatırımcı için gerekenleri yapma gayretini göstereceklerini ifade ettiler. Şimdi bütün beklentilerimiz Vakıflar Bankasından gelecek haberlere odaklanmış durumda.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.