Vali'yi Çileden Çıkaran Yol

Vali'yi Çileden Çıkaran Yol

DENİZLİ'de yapımına 6 yıl önce başlanan, 3 firmanın yapamayıp bıraktığı 83 kilometre uzunluğundaki Acıpayam-Çameli-Fethiye Karayolu yeniden çıkmaza girdi.

A+A-

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yeniden gündeme gelen yol Vali Şükrü Kocatape'yi sinirlendirdi. Yeni ihaleyi alan firmanın da çalışma yapmadığını öğrenen Vali Kocatepe, Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban'a, "Yol denilince yoldan çıkıyoruz. Dünyanın yolunu yaptık Çameli'nin yolunu yapamadık. Bu konuda firmalara gerekli uyarıları yapın" dedi.

 

 

Denizli İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin yanı sıra AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve bölge müdürleri katıldı. Toplantı öncesinde yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Şükrü Kocatepe, 31 Mart tarihi itibariyle Denizli'de kurumların 200 projesinin bulunduğunu, bunlardan 28'inin tamamlandığını,108'inin devam ettiğini, 23'inin ihale aşamasında olduğunu ve 41 projenin de ihale hazırlık sürecinin devam ettiğini söyledi. Vali Kocatepe, 200 projenin toplam bedelinin 2 milyar 346 milyon lira, 2015 toplam ödeneğin 529 milyon lira olduğunu söyledi.

 

 

İKİNCİ ŞANTİYE İÇİN DESTEK İSTENDİ

 

 

Vali Kocetepe'nin açıklamalarının ardından kaymakamlar ve belediye başkanları kurum müdürlerine projelerle ilgili sorularını yöneltti. Toplantıda en çok soru Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban'a yöneltildi. Başta Çevre Yolu olmak üzere yapılacak projeler ve en önemlisi 6 yıldır yapılamayan Acıpayam-Çameli-Fethiye Karayolu'nun durumu soruldu. Bölge Müdürü Çoban, Çameli yolu ile ilgili sorunların devam ettiğini, bunun en büyük sebebinin de sık sık bölgede heyelan meydana gelmesi olduğunu belirtip, "Sabah saatlerinde işi yapan müteahhit firma yetkilileriyle görüştük. Yeni şantiye kurulması için bizden destek istediler. Firma maddi olarak zor duruma girmiş. Biz de elimizden gelen desteği sağlayarak firmanın ikinci bir şantiye kurması için destek olacağız" dedi.

 

 

Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban'ın bu açıklamasının ardından söz alan Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bölgeye gelerek inceleme yaptığını ve talimat verdiğini, ancak firmanın halen bir çalışma yapmadığını vurgulayıp, bu firmanın da işi bırakabileceğini düşündüklerini ifade etti.

 

 

"GEREKLİ UYARILARI YAPIN"

 

 

Kaymakam Albayrak'ın açıklaması Vali Şükrü Kocatepe'yi kızdırdı. Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban'ı uyaran Vali Kocatepe, "Yol denildiğinde yoldan çıkıyoruz biz. Dünyanın yolunu yaptık Çameli'nin yolunu yapamadık. Bu konuda firmalara gerekli uyarıları yapın. İhaleleri birileri para kazansız diye yapmıyoruz. Alacakları olan firmalarımıza da önümüzdeki ay paraları ödenecek. Bu ödemelerin nasıl ne zaman yapıldığını iyi biliyorlar. Projelerin aksamaması için başta Karayolları olmak üzere tüm kurumların müdürleri işleri yapan firmaları uyarsınlar ve işleri iyi takip etsinler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.