Vatan Partili Korkmazcan İle Adaylar Basınla Buluştu

Vatan Partili Korkmazcan İle Adaylar Basınla Buluştu

Geçtiğimiz hafta İran ziyaretinde bulunan Vatan Partisi heyetinde yer alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili adayı Hasan Kokmazcan İran ziyaretlerini değerlendirdi.

A+A-

Denizli Basın Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya Vatan Partisi milletvekili adayları Yadigar Özen, Mehmet İyice, Füsun Özçelik, Rüstem Can ve Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

 

Hasan Kokmazcan’ın basın açıklamasının tam metni:

 

BÖLGEMİZDE BİRLİK ÇAĞI BAŞLIYOR

 

Vatan Partisi olarak ülke içi meselelerimizle dünyadaki gelişimleri de birlikte değerlendirme gayreti içerisindeyiz.

 

Soğuk savaşın ardından tek kutuplu dünyayı inşa etmek isteyenler hedeflerine bizim bölgemizi koydular, Batı Asya’yı savaş alanı olarak ilan ettiler. Bu stratejinin sonucu bölgemizde 6 milyon insanın ölmesi, 10 milyondan fazla insanın yurdunu terk ederek başka ülkelerde mülteci konumuna düşmesidir. Bölgede bu savaş ortamının tetikçisi ise ülkelerdeki işbirlikçi iktidarlar olmuştur.

 

Bölge ülkeleri başlangıçta bu yeni saldırıyı kavrayamadıkları için hem kendi aralarında savaşa tutuldular hem de kendi içlerinde etnik ve mezhepsel, ideolojik ayrılıklara düştüler. İçinde bulunduğumuz dönemde bu saldırıların somut sonuçlarını yaşamış olan halklar yeniden barışın kurulması için arayış içindedirler. Bu arayışlara Türkiye Cumhuriyeti’nin öncülük etmesi tarihidir.

 

Atatürk’ün ifade ettiği “Yurtta sulh, cihanda sulh” çözümün sloganıdır. Barışa, refaha ulaşmanın yolu Atatürk ün çizdiği yoldur; bölgede birliği sağlamak, emperyalizmin kanlı politikalarını bölgeden dışlamaktır. Vatan partisi bu yolu izlemektedir.

 

DIŞ İLİŞKİLERDE TÜRKİYE’NİN ESAS AKTÖRÜ VATAN PARTİSİ OLMUŞTUR

 

Vatan partisi bir yandan seçim kampanyalarını yürütürken bir yandan da henüz iktidarda olmadığı halde uluslar arası sorunların çözümünde Türkiye’nin bir numaralı aktörü konumuna gelmiştir. Şu anda mevcut iktidarın yürüttüğü ve sonu asla Türkiye’nin çıkarına olmayacak politikaların karşısına somut olarak dikilen tek muhalefet Vatan Partisi’dir. Biz bu iktidarın emperyalizmin enstürmanlığını yapmasına seyirci kalmak istemiyoruz.

 

BOP’A KARŞI BAP

 

Batı Asya birliği için görüşmelerimizi emperyalist saldırıların bedelini en ağır şekilde ödeyen Suriye ile başlatmıştık. Suriye’deki meşru devleti yıkma ve Suriye’nin bağımsızlığını elinden alma projesinde tetikçi olarak Akp hükümeti kullanıldı. Türk milleti ile Suriye halkının birbirinin düşmanı olamayacağını, bu çatışmaların iki ülkenin de çıkarına olamayacağını bildirmek ve ilişkileri yeniden kurmak için Vatan Partisi devreye girdi. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşmesinin ardından çıkan sonuç; Türkiye’nin 51 ayrı ülkeden gelen sapkın teröristlere destek vermeyi bırakması halinde Suriye’nin kendi barışını bir ay içinde sağlayacağı ve iki ülke arasında güçlü ekonomik birlikteliklerin yapılacağıdır. Suriye ile barışın tesis edildiği bir ortamda PKK terörünün at oynatacak bir sahası kalmayacaktır. Emperyalizmi bölgemizden uzaklaştırmanın ilk adımı atılmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.