Vatandaş Tarihle Buluşmaya Devam Ediyor

Vatandaş Tarihle Buluşmaya Devam Ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için yapılan Bursa-Çanakkale gezisi güz dönemi 4. kafilesi 19 Eylül Gaziler Günü'nde gönderildi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesince organize edilen Bursa Çanakkale gezisinde 4. kafile anlamlı bir zamanda uğurlandı. 19 Eylül Gaziler Günü'nde yapılmış olan uğurlama töreni 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan gerçekleştirildi. Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atılmış olduğu Bursa ve kahramanlık destanının yazılmış olduğu Çanakkale’yi ziyarette bulunacak olan kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman, gönderdi. Otobüsleri tek tek gezip vatandaşlara "hayırlı yolculuklar" dileklerini ileten Başkan Osman Zolan, geziye katılan vatandaşlardan bu vatan için canını vermiş olan şehitler için bol bol dua etmelerini talep etti. Gezinin Gaziler Günü'nde başlamasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, mukaddes vatan için kanını dökmüş olan kahramanları bir defa daha rahmetle yad ettiğini ifade etti.

"Hür ve bağımsız yaşıyorsak şehitlerimizin fedakarlığı sonucudur"

Gezinin Bursa’yla başlayacağını ifade eden Başkan Osman Zolan, Bursa’nın Osmanlı’nın başkenti olduğunu; başta Ulu Camii olmak üzre çok değerli eserler olduğunu, oraları ziyaret edeceklerini, sonrasında kahramanlık destanlarının yazılmış olduğu Çanakkale’ye gideceklerini, ecdadın canından geçip, kanını toprağa verdiğini fakat Çanakkale’de düşmana geçit verilmediğini, bugün kendilerinin burada hür ve bağımsız yaşıyorlarsa şehitlerin fedakarlığının sonucu olduğunu, onları ziyaret edeceklerini, Allah’ın bu ziyaretleri kabul etmesini, gittiklerinde bol bol dua etmelerini ve ülke, şehir için dua etmelerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.