Vehbi Koç Ödülünü Denizlili Profesör Aldı

Vehbi Koç Ödülünü Denizlili Profesör Aldı

Vehbi Koç Vakfı'nın bu seneki ödülü, İlköğretim Okullarına Yardım (İLKYAR) Vakfı ve başkanı Denizlili Prof. Dr. Hüseyin Vural'a verildi.

A+A-

Vehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl; kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birine verilen Vehbi Koç Ödülü'ne bu sene, eğitim alanındaki çalışmalarından dolayı İlköğretim Okullarına Yardım (İLKYAR) Vakfı ve başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural layık görüldü.

PROF. DR. HÜSEYİN VURAL KİMDİR?

1951 yılında Sarayköy-Denizli’de dünyaya geldi. 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Vural, 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1982’de ise Rutgers University’de doktora eğitimini tamamladı. Prof. Dr. Hüseyin Vural, 1987 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olmuş, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin başkanlığını da yürüttü ve 2018 yılında ODTÜ’den emekli oldu. Prof. Dr. Hüseyin Vural, İLKYAR Vakfı’nın başkanlığını kuruluşundan beri sürdürüyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.