Ya FETÖ'yle Tam Mücadele edin ya da İnce ince Kıvırmayın

Ya FETÖ'yle Tam Mücadele edin ya da İnce ince Kıvırmayın

Yasin Öztürk , Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kuruluna seçilen , Fettah Tamince’nin neden bu kurulda olduğunu yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu .

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kuruluna seçilen , FETÖ ile bağlantılı pek çok kuruluş ile doğrudan ilişkisi olan , terör örgütünün sesi olan Zaman Gazetesinin ortağı ve terör örgütünün bankasına eşinin altınlarını teslim eden Fettah Tamince’nin neden bu kurulda olduğunu yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu . 

Pek çok kişi Tamince’nin terör örgütü ile olan bağlarından sadece bir tanesi ile bile ilişkisi ortaya çıktığında terör suçundan yargılandı , KHK ile kamudaki işinden atıldı , çaycısı çorbacısı bile tutuklandı , büyük patronlar ellerini kollarını sallayarak geziyor , FETÖ’nün siyasi ayağı olduğu iddia edilen kişiler bile hala siyasetin içinde, hatta mecliste .

Ama ; FETÖ ile ilişkisini sokaktan geçen herkesin bildiği Fettah Tamince’ye dokunulmadığı gibi bir de üzerine Türkiye’yi tanıtmak için kurulan bu ajansın yönetimine seçildi diye tepki gösteren Öztürk :”ya FETÖ ile TAM mücadele edin ya da İNCE İNCE kıvırmayın “ diyerek sözlerini tamamladı.

Soru Önergesinin Tam Metni

15 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7183 sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanunun 1 inci maddesi şöyledir:

“Bu Kanunun amacı; Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşmasını teminen; turizm imkân ve fırsatlarının dünyada tanıtılmasına, turizm potansiyelinin tüm yönleri ile değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının, turizmin ülke ekonomisindeki payının ve turizm sektörünün hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak, destek ve kaynak sağlamak amacıyla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulması, yönetimi, denetimi, gelirleri ve faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”

23.8.2019 tarihinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ilk toplantısını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Başkanlığında gerçekleştirmiş ve toplantıda ajansın yönetim kurulu üyelerinin ataması yapılmıştır. Bahsi geçen Ajansın Yönetim Kurulu üyeleri arasında kamuoyunda FETÖ ile ilişkileri gündemi meşgul eden Fettah Tamince de bulunmaktadır.

Fettah Tamince’nin, KHK ile kapatılan derneklerden; Gaye Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanı, Gevher Sultan Vakfının Mütevelli Heyet Üyesi, Yedi Renk Sanat Vakfı’nın Kurucusu, Türk Rus Kültür Vakfı’nın Kurucusu, Tolerans Vakfı’nın Kurucusu, TUSKON'un Üyesi ve Akdim’in finansörü olduğu bilinmektedir. Aynı şekilde, kardeşinin ve eşinin de KHK ile kapatılan derneklerde yönetici olduğu basın haberlerinde yer almıştır.

Fettah Tamince, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, 11 Ocak 2014 tarihinde, FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesinin imtiyaz sahibi Feza Gazetecilik AŞ hisselerinin yüzde 10’unu satın almıştır.

Fettah Tamince’nin eşi Duygu Tamince’nin “Bank Asya’daki hesabına 31 Ocak 2014 tarihinde 179.14 gr. karşılığı (162.059,78 TL değerinde) hurda yatırdığı” tespit edilmiştir.

Öte yandan Fettah Tamince’nin kendi beyanlarında, Hükümet ve FETÖ lideri Fethullah Gülen arasında arabuluculuk yapmak üzere Pensilvanya’ya gittiğini söylediği iddiası basında yer almıştır.

Bu doğrultuda;

 

Amacı, Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşmasını teminen; turizm imkân ve fırsatlarının dünyada tanıtılmasına destek olmak üzere Kanunla kurulan bir kuruluşun Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Fettah Tamince hakkında, FETÖ ile ilgili olarak açık kaynaklardan elde edilen yukarıdaki bilgi ve iddialar doğru mudur?   

Hakkında, FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan birçok dernekte yönetim kurulu üyesi, kurucusu ve finansörü olma iddiası bulunan Fettah Tamince’nin, Türkiye turizmine destek amaçlı Ajansa yönetim kurulu üyesi olarak atanmasının nedeni nedir?

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na yönetim kurulu olarak atanacak üyeler seçilirken, hangi kriterler dikkate alınmıştır?

Hakkında FETÖ ile ilgili bu kadar iddia bulunan Fettah Tamince’nin atanmasında, Türkiye turizmine katkı sağlayacak hangi meziyetleri dikkate alınmıştır?

Kamu personeli seçilirken, 2. hatta bazı kurumlarda 3. dereceye kadar akrabalıklarda FETÖ bağlantısı bulunması nedeniyle atama yapılamazken, Kanunla kurulan ve Türkiye’nin turizm ve tanıtımını üstlenecek bir Ajansta yönetim kurulu üyeliği ataması hususunda kendi dışında, eşi ve kardeşinin de bu örgütle iltisaklı olduğu bilinen Fettah Tamince için bu hassasiyet neden gösterilmemiştir?

Bahsi geçen kuruluşa atama yapılırken; Fettah Tamince’nin, 17-25 Aralık tarihi milat sayılmasına rağmen, bu tarihten sonra Zaman Gazetesinin de bulunduğu Feza Yayıncılık hisselerini satın almış olması neden dikkate alınmamıştır?

Fettah Tamince’nin ataması yapılırken, 17-25 Aralık tarihi milat sayılmasına rağmen, bu tarihten sonra eşi Duygu Tamince’nin Bank Asya’daki hesabına 31 Ocak 2014 tarihinde 179.14 gr. karşılığı (162.059,78 TL değerinde) hurda yatırdığı neden dikkate alınmamıştır?

Kendi beyanlarında, Hükümet ve FETÖ lideri Fethullah Gülen arasında arabuluculuk yapmak üzere Pensilvanya’ya gittiğini söyleyen Fettah Tamince’ye bu görev kimin tarafından verilmiştir? Fettah Tamince, Pensilvanya’ya FETÖ lideri ile görüşmek üzere kaç defa gitmiştir?

Bank Asya’da parası olduğu, FETÖ’nün dershane ve okullarına gittiği, toplantılarına katıldığı, himmet adı altında bağış yaptığı ve örgütle iltisaklı olduğu iddialarıyla görevinden alınan kişi sayısı ne kadardır?

FETÖ ile ilgili olarak devam eden dava sayısı ne kadardır? FETÖ ile bağlı suçlardan cezaevinde bulunan kişi sayısı ne kadardır?

FETÖ ile ilgili bağlı suçlamalar nedeniyle 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren gözaltına alınan kişi sayısı ne kadardır?

FETÖ ile ilgili bağlı suçlamalar nedeniyle KHK ile ihraç edilmesine rağmen mahkeme ve kurulan komisyonlar sonucunda göreve iade kararı alınan kişi sayısı ne kadardır? Bu kişilerin ne kadarı görevine iade edilmiştir?

Fettah Tamince’nin, bir kamu görevlisi olsa FETÖ ile ilgili olarak görevden alınma gerekçelerinin tamamını taşımasına rağmen, Kanunla kurulan bir Ajansa atamasının yapılması, terör örgütüyle etkin mücadeleden vazgeçtiğiniz anlamını mı taşımaktadır?

FETÖ ile mücadelede yukarıdaki bağlantılar ile ilgili hassasiyetler ortadan kalktığına göre, cezaevinde bu suçlamalar nedeniyle yatan ve KHK ile görevinden ihraç edilen kişilere de aynı haklar tanınacak mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.