Yabancı Damat'ın Eleni'si Korona Kurbanı

Yabancı Damat'ın Eleni'si Korona Kurbanı

Usta sanatçı Ayla Karaca korona virüsten hayatını kaybetti.

A+A-

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Yabancı Damat dizisinde Eleni karakterini canlandıran Ayla Karaca’nın korona virüs nedeni ile vefat ettiğini duyurdu.

Onur Akay, “Ünlü oyuncu Ayla Karaca’yı kaybettik. 18 Mart 2021 Çarşamba günü İzmir’de 87 yaşında vefat eden Ayla Karaca, Yabancı Damat dizisinde Eleni karakterini canlandırmıştı. Asıl adı Atina Miloharakti olan Ayla Karaca, uzun zamandır bakımevinde kalıyordu ve maalesef koronavirüse yenik düştü. Cenazesi yarın 22 Mart 2021 Pazartesi günü saat 12:00’da Uzunçayır Rum Ortodoks Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Sevenlerine sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Ayla Karaca Kimdir?

1933 yılında İstanbul Kurtuluş’ta dünyaya gelen Ayla Karaca, ilk olarak 1944’te Ses Tiyatrosu’nda Kapan adlı piyesle oyunculuğa başladı. Okuduğu bir Rumca şarkı ile tanınırlığı arttı. Muammer Karaca grubunun esas kadrosunda yer aldı. Bir Anadolu turnesinde arkadaşlarının verdiği Ayla adı ve Muammer Karaca’dan aldığı soyadı ile Ayla Karaca sahne adını aldı. Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan sanatçı Ayşe’nin Duası, Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan, Sürgün, Lale Devri, Barbaros Hayrettin Paşa gibi çok sayıda filmde ve televizyon dizilerinde de rol aldı.

Defnedildi

Usta oyuncu Karaca dün son yolculuğuna uğurlandı ve Rum Ortodoks Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.