Yağ Enjeksiyonu ile Yüzünüze Daha Estetik Bir Görünüm Getirin

Yağ Enjeksiyonu ile Yüzünüze Daha Estetik Bir Görünüm Getirin

Son yıllarda birçok kişi birtakım nedenlerden ötürü vücutlarında meydana gelen bozuklukları düzeltmek istemektedir.

A+A-

Bunun için de yağ enjeksiyonu, lip lift ameliyatı ve bişektomi işlemlerine başvurmaktadırlar. En çok tercih edilen estetik operasyonlarından biri yüze yağ enjeksiyonu yöntemidir. Çoğu kadın yüzlerinde beğenmedikleri ya da yaşlanmaya bağlı oluşan bozuklukları düzettirmek için yüze yağ enjeksiyonu yaptırma işlemine başvurmaktadır.

Yüz üzerinde yapılan estetik müdahaleler içinde daha çok dudak dolgusu, elmacık kemiği belirtme gibi işlemler yer almaktadır. Yapılan estetik operasyonlar sonrasında yüz daha estetik bir görünüme kavuşmaktadır. Bu sayede kişi kendini daha mutlu ve güvene hissetmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, vücudun fazla olan bölümlerinden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir bölgeye verilmesi işlemidir. Başka bölgeye aktarılan yağ hücreleri, yeni yerlerinde yaşamaya devam ederek bir dolgu görevi oluşturmaktadır. Özellikle son yıllarda yüze yağ enjeksiyonu yaptırmak isteyenlerin sayısında bir hayli artış olmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, ciltte oluşan deformasyonları düzeltmek amacıyla yapılmaktadır. Ciltteki çöküşlerin doldurulmasını sağlayan bu işlem, cildi daha estetik hale getirmektedir. Yağ enjeksiyonu, vücudun çeşitli bölgelerine yapılmakla birlikte günümüzde en sık tercih edilen yüze yağ enjeksiyonu, oldukça popüler bir hale gelmiştir. Özellikle dudaklarda ve elmacık kemiklerinde çokça yapıldığı görülmektedir.

Yağ Enjeksiyonu İçin Alınacak Yağlar Hangi Bölgelerden Alınabilir?

Yağ enjeksiyonu için yağ oranının en fazla olduğu bölgeler seçilmektedir. Bu bölgeler genellikle karın bölgesi, bel bölgesi, bacakların iç – ön ve yan yüzeyleridir. Bu bölgeler ayrıca işlemin daha kalıcı olmasını sağlayan yağlar içermektedir. Bundan ötürü kalıcı yağ enjeksiyonu için bu bölgeler tercih edilmektedir.

Lip Lift (Dudak Kaldırma) Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Lip lift ameliyatı, üst dudak duruşundan rahatsızlık duyan kişilerin başvurduğu bir cerrahi operasyondur. Burun ile dudak arasında kalan mesafenin kısaltılmasını sağlayan lip lift operasyonu için bu bölgeden fazla olan cilt dokusu alınarak dudak kaldırma işlemi yapılır.

Kimler Lip Lift İçin Uygun Adaylar?

Lip lift ameliyatı yaptırmak isteyen adayların, dudak ile burun arasındaki mesafeyi azaltmak istemesi, daha önce dudak dolgusu yaptırmış ancak istediği görüntüye ulaşamamış ve dudak ile burun arasındaki mesafenin orantısız olduğunu hissetmeleri halinde lip lift operasyonuna uygun oldukları görülmektedir.

Lip Lift Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Lip lift ameliyatı için çeşitli yöntemler mevcuttur. Genellikle burun ile üst dudak arasında bulunan bölgeden cilt dokusu kesilerek yapılan lip lift ameliyatı için subnazal dudak kaldırma olarak adlandırılan megafon ya da martı kanadı adı verilen çeşitli yöntemler de bulunmaktadır.

Bişektomi (Yanak Estetiği) Nedir? Nasıl Uygulanır?

Günümüzde son derece popüler hale gelen estetik cerrahilerden biri de bişektomi operasyonudur. Yanak cerrahisi olarak da bilinen bişektomi ile elmacık kemikleri daha belirgin hale getirilerek daha ince bir yüz hattı edilmeye çalışılmaktadır. Lokal anestezi ile uygulanan bişektomi, yanak içine küçük bir kesi atılarak yapılmaktadır.

Bişektomi (Yanak ve Yüz İnceltme) Kimler İçin Uygundur?

Bişektomi için uygun görülen alt yaş sınırı 25’tir. 25 yaş ve üstü erkek ya da kadın fark etmeksizin yapılabilen bişektomi yüz hatlarını daha ince ve daha belirgin bir hale getirmektedir.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Bişektomi ameliyatının ardından iyileşme süreci genellikle birkaç hafta sürmektedir. Ancak bişektomi operasyonu geçiren kişilerde oluşan ödem ve şişkinliklerin geçmesi iki ya da üç haftayı bulabildiği görülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.