Yağış Antik Havuzu da Vurdu

Yağış Antik Havuzu da Vurdu

Denizli ilinde beyaz travertenleri ile ünlü Pamukkale'de, milattan evvel 2. Yy.dan kalan antik havuzun sol kısmındaki merdivenlerin yanında bulunan beton duvarların yıkıldığı öğrenildi.

A+A-

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde de olan M.Ö. 2. yüzyıldan kalma Hierapolis Antik Havuzu'nda geçtiğimiz salı günü beklenmedik bir olay meydana geldi. Antik havuzun sol kısmındaki merdivenlerin yan tarafında olan beton duvar, havuzun içerisine doğru bir anda yıkıldı. Aşırı yağış sebebi ile zeminde birikmiş olan yağmur sularının betondan sızması sonucunda alt kısmındaki toprağın yumuşaması ile beton duvarın havuzun içerisine doğru yıkıldığı dile getirildi. Turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ederek, 35 derece sıcaklığı ve şifalı suyu ile içine girip yüzdüğü havuzda, duvarın yıkıldığı esnasında kimsenin olmaması, olası bir yaralanma veya can kaybına engel oldu.

 


Olaydan sonra görevliler, alanı şerit ile çevirip güvenlik önlemi aldılar. Havuzun içine göçmüş olan beton parçaları görevliler tarafından temizlendi. Müze Müdürlüğü görevlileri de olay ile alakalı tutanak tutarak, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na gönderdiler. Kuruldan çıkacak yazıya göre, yıkılan yerin onarımı başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.