Yağmur Yağınca Ortaya Çıktı

Yağmur Yağınca Ortaya Çıktı

Haziran ayına gireceğimiz mayıs ayının son günlerinde hüküm süren yağışlı hava nedeniyle nadir bulunan ve 'kuzugöbeği' çıkmaya başladı.

A+A-

Çameli’de yağışların da etkisiyle nadir bulunan ve 'kuzugöbeği' çıkmaya başladı Mantarı toplayan bazı vatandaşlar kilosunu 400 liradan satmaya başladı.

Yenen mantarların içerisinde önemli bir yere sahip olan kuzugöbeği mantarı fiyatıyla da ayrıcalıklı bir mantar. Avrupa ülkelerinde de sevilerek tüketilen mantar ayrıca Tıpta kullanılmaktadır." Denizli’nin ilçeleri ve Çameli gibi ilçelerde ek gelir kapısı haline gelen kuzugöbeği mantarının kurusu da pahalı fiyatlara alıcı buluyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya tüccarlar vasıtası ile gönderilmeye başlanan kurutulmuş kuzu göbeği mantarının fiyatının 900-1400 TL’yi bulduğu öğrenildi.

Haziran ayına gireceğimiz mayıs ayının son günlerinde hüküm süren yağışlı hava nedeniyle sıcaklıklar gece 6 gündüz 10 derece arasında seyrediyor,

Kış Geri Geldi

3 Gündür Soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile Kışlık Paltolar ve Şemşiyeler Raflardan tekrardan indi Bu nedenle Çameli’de soba ve kaloriferler tekrar ateşlendi.

Çameli’de Bu Akşam hissedilir bir şekilde soğuk olduğu için sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 Gündür sıcak havanın etkisindeydik bugün havalar sert bir düşüş yaşandı hava oldukça soğuk ve yağışlı Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar. Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrik ısıtıcıları idare ediyor” dediler.

Yaz geldi diye sobaları kaldıran Çameli'liler, yağışlı havada ısınmak için ya elektrikli ısıtıcılar ile ya da sobayı tekrar kurarak ısınmaya çalışıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.