Yapılan Yanlışlardan Hemen Vazgeçilmelidir

Yapılan Yanlışlardan Hemen Vazgeçilmelidir

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Siyasi parti il başkanlarının içinde Denizli’nin tek kadın il başkanı olan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir basın açıklaması yayınladı. Akışık, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Veda hutbesinden ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ diye seslenirken, ‘Sizin en hayırlınız kadınlara karşı en iyi davrananınızdır’ buyururlarken son yıllarda giderek artan kadına şiddet eğilimleri dayanılmaz ve yürek yakan bir hale gelmiştir.

Aslında yapılması gereken çok basit şeyler var. Kadınları öldürmeyeceksiniz, dövmeyeceksiniz, sövmeyeceksiniz, yermeyeceksiniz, yargılamadan anlamaya çalışacaksınız. Göreceksiniz o zaman kadının elinin değdiği her şey güzelleşecektir. Kadınlar hepimize bir anne, evlat, kız kardeş, hayat arkadaşı, can yoldaşı, bir dost olmuştur. Hayatımızın her alanında, işimizde, aşımızda, gönlümüzde, ruhumuzda, dünümüzde ve yarınımızda vardır, var olmaya devam edeceklerdir. Kadınlar insanlık tarihinin yorulmak bilmeyen emekçileri, karşılıksız sevgileri sabır ve merhametleriyle hayatlarımıza şekil veren en değerli varlıklardır. Kadınlara gereken ilgi ve alakayı gösteremeyen, eğitemeyen, layık olduğu değerleri veremeyen toplumlar gelişemez, huzurlu ve mutlu olamazlar. Ailenin en temel direği olan kadınlara toplum içinde hak ettiği değeri ve kıymeti vermeyen bir ülkede hiçbir şey bir adım dahi ileri gitmemiştir. Toplumun en temel taşı olan kadınlara yönelik günden güne artan şiddet eğilimlerini her gün haberlerde görüyor, her gün hayatını kaybeden başka bir kadının arkasından üzülüyoruz. Ülke olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanırken, iki gün öncesinde 2 kadın cinayeti işlenmiş, bir kadında çocuğunun gözü önünde öldüresiye dövülmüştür. Her gün bir önceki gün ölen kadınlarımızın ismini unuttuğumuz ‘Türkiye’de kadın olmak zor, ama kadın ölmek kolay’ olmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara yönelik şiddetin nedenleri bir an önce araştırılmalı, gereken önlemler vakit geçmeden alınmalıdır. Kadınlarımızın maruz kaldığı tüm kötülükler toplum olarak hepimizin en büyük ayıbı olarak görülmeli, yapılan yanlışlardan bir an önce vazgeçilmelidir.

Kadına şiddeti en aza indirgemenin tek yolu yetişkinler için caydırıcı ve işleyen yasalar, çocuklar için ahlaki değerler eğitimidir.” açıklamalarını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.