Yaraları Sarmak İçin Çalışma Yapıyor Musunuz?

Yaraları Sarmak İçin Çalışma Yapıyor Musunuz?

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir soru önergesi verildi. Önergenin konusu Acıpayam depremi sonrasındaki gelişmeler.

A+A-

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, şiddetli artçı sarsıntıları devam eden Acıpayam merkezli deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını, esnaf , çiftçi ve hayvancılık faaliyeti gösterenlerin borç ve ödemelerinin ötelenmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığı yazılı soru önergesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. 

Çalışma Yok

Deprem bölgesi Acıpayam’da 800’ün üzerinde deprem gerçekleştiğini belirten Öztürk bölge halkının konuyla ilgili tedirginlik yaşadığını ve depreme yönelik altyapı ve tedbirlerle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi.

1.derece deprem bölgesinde olan Denizli için yapılan şehir planlamalarının siyasi bilinç değil deprem bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu bilince paralel olarak sürekli uygulanabilen politikalar üretilmesi gerektiğini vurguladı. Öztürk’ün İç İşleri Bakanı Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde;

1-Denizli ili Acıpayam ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremler sonrasında ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

2-Hasar gören binalara yönelik olarak bu güne kadar neler yapılmıştır?

3-Denizli ilimiz 1. Derece deprem bölgesi olduğundan, yapılaşma ve imar durumuyla ilgili olarak, yeni bir planlama ve düzenleme yapılması yönünde çalışmalarınız mevcut mudur?

4-Acıpayam ilçesinin, şimdiden “Afet Bölgesi” ilan edilmesi ve daha etkili çalışmalar yapılmasıyla ilgili acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

5-TOKİ marifetiyle yapılan 29 Eylül 2013 tarihinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı    Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan, Acıpayam Devlet hastanesi 5,5 şiddetindeki deprem sonrası boşaltılmış ve hizmet dışı kalmıştır. En zor zamanda hastalara ve yaralılara hizmet vermesi gereken hastanemiz  5,5 şiddetindeki depremde hizmet veremez hale geldi ise ne zaman hizmet verecektir?

6-Bölgedeki esnafın (yaklaşık 2200) SGK, vergi, Bağkur, kredi, Esnaf kefalet kredi borçları ile ilgili bir öteleme çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?

7-Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız geçimini özellikle tarım ve hayvancılık yaparak sağlamaktadır. Bu vatandaşlarımızın kamu bankalarına olan kredi borçlarını öteleme yapılması ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.