Yarın gece mübarek Berat Kandili

Yarın gece mübarek Berat Kandili

İslam dünyasında en özel ve kıymetli günlerden biri olarak kabul edilen Berat Kandili yarın gece ihya edilecek. 2018 Berat kandili ne zaman?

A+A-

İslam dünyasının en özel ve kıymetleri günlerinden biri Berat Kandili geldi çattı. Ramazan ayından önceki son kandil olan Berat Kandili'nde yine camiler dolup taşarken ibadetler de o gece arşa yükselecek.

 

İslam dünyasında en özel bir yeri olan, kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları ortadan kaldırma, kin ve intikam duygularını ortadan kaldırma günü olarak bilinen Berat Kandili'ni Hz Muhammed şu sözler anlatmıştır: "Bu sene içinde dünyaya gelecek her çocuk bu gece deftere geçirilir. Bu sene içinde öleceklerin adları özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip edilir. Bu gece tüm herkesin ameli ve işleri Allahü Teala'ya ulaştırılır."

2018 Berat Kandili Ne Zaman?

Berat Kandili, Şubat ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece dualar ve ibadetlerle ihya edilir. Berat Kandili bu yıl 30 Nisan 2018 Pazartesi gecesine denk geliyor.

Berat Kandili

Berat Ne Demek?

Berat, Arap dilinde temize çıkma anlamını taşır. Şaban ayına denk gelen Berat Kandili gecesinde kulların bilmesi mümkün olmayan şeylerin Allah'ın bilmesi ve bunu kayıtlara geçmesinin gerçekleşmesi olarak bilinir. Ayrıca bu günde ibadet eden kişilerin duaları kabul olur ve günahlarının da af olacağı pek çok ayet ve surede geçmektedir. Ramazan ayının müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili, 30 Nisan Pazartesi'yi 1 Mayıs Salı gününe bağlayan gece kutlanacaktır.

 

30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.