Yasalaşırsa Memur Emeklisine 668 TL

Yasalaşırsa Memur Emeklisine 668 TL

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç ek gösterge ile alakalı bir açıklamada bulundu.

A+A-

Açıklamasında kendilerinin Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurlar için en iyisini istediğini ve bunun için mücadele ettiklerini dile getiren Utangaç şunları ifade etti:

30 Seneye 668 TL

"Bu kapsamda TBMM’ye ek göstergelerin artırılması ve hiç ek gösterge alamayanların da ek gösterge alabilmesi, özel hizmet tazminatlarının artırılması ve kıdem aylığının artırılması için kanun teklifi verdik. Bu tekliflerimiz yasalaşırsa 30 yıl hizmeti olan memurumuzun emekli maaşı 668 TL artarak 3.702 TL, emekli ikramiyesi de 19.931 TL artarak 110.730 TL olacak.

Yine hiç ek gösterge alamayan Yardımcı Hizmetli Sınıfı çalışanının emekli maaşı 936 TL artarak 3.379 TL, emekli ikramiyesi ise 28.236 TL artarak 101.318 TL olacaktır.

Ayrıca, tüm sözleşmelilerin kadroya alınması, YHS çalışanlarının GİH sınıfına geçirilmesi, sözlü mülakatların kaldırılması, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmaması için mücadele etmeye devam ediyoruz.

Kısacası memurlarımızın sorunlarını biliyor ve çözüm yolları üretiyoruz. Sözde yetkili sendikalar ise memuru sürekli yoksulluk sınırı altında zamlara mahkum ediyor. Bu gidişe artık dur diyeceğiz. 2019 yılı yetki döneminde Toplu Sözleşme masasına oturarak, memurlarımızın hak ettiği insan onuruna yakışır ücretleri alacağız” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.