Yaşayan Efsane 76. Yaşında

Yaşayan Efsane 76. Yaşında

Türk Dünyasının yaşayan efsane isimleri arasında olan Kırım Tatarlarının millî yolbaşçısı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 76 yaşına girdi.

A+A-

Kırımoğlu’nun doğumunun 76. yıl dönümü münasebeti ile Üsküdar Belediyesi ve Emel Kırım Vakfı iş birliğinde “Kırımoğlu’na Saygı Gecesi”, 23 Kasım 2019 Cumartesi saat 19.00’da yapılacak.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre Merkezi’nde yapılacak olan saygı gecesine onur konuğu olarak Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu katılacak.

Gecede, ilk olarak; Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırımoğlu’nun mücadelesini değerlendiren bir konuşma yapacaklar.

Ardından, saygı gecesi kapsamında; yönetmenliğini Neşe Sarısoy Karatay’ın yaptığı “Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi” adlı belgesel gösterimi yer alacak. Daha sonra geleneksel Kırım müziklerinin yankılanacağı gecede; Metin Batur’un kemanı, Dilaver Osman’ın yorumu, Kırım Gelişim Vakfı müzisyenlerinin ve Kırım halk oyunları ekibinin gösterileri geceye renk katacak.

Ayrıca, gecede Kırımoğlu ve Kırım Türklerinin mücadelesi konulu fotoğraf sergisi de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.