Yaşayan İnsan Hazinesi Unvanına Sahip

Yaşayan İnsan Hazinesi Unvanına Sahip

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, sosyal medya hesabından Denizli’nin çok mühim sanat adamı Mehmet Gürsoy ile alakalı bir paylaşım yaptı.

A+A-

Otaklı paylaşımında Türkiye’de yalnızca Denizli ilinde UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi ( kültür taşıyıcısı ) unvanına sahip olan iki önemli sanat adamının olduğunu, diğer şehirlerde ise ya olmadığını ya da bir kişinin olduğunu belirtti ve bu unvana sahip olan değer Hayri Dev’i geçtiğimiz hafta itibari ile ebedî âleme uğurladıklarını, onun için Allah’tan gani gani rahmet dilediğini, bu unvana sahip olan diğer önemli değerin ise Bekilli doğumlu olan Mehmet Gürsoy olduğunu dile getirdi.

“Önemli, Yetkin Bir İnsan”

Mehmet Gürsoy, çok önemli bir çini ustası ve sanat adamı. Osmanlının 16. yy. da çinide kullanmış olduğu kırmızı rengi, zümrüt yeşili ve turkuaz rengini 400 senenin ardından birebirini bulan Gürsoy, İznik ve Kütahya illerinde çini sanatı ile alakalı yetişmiş olan çok önemli, yetkin bir kişi.

Mehmet Gürsoy bununla birlikte Kültür Bakanlığı sanatçısı ve hayatına Kütahya ilinde devam etmektedir.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizili’nin bu hemşerisi ile bütün dünyanın gurur duyduğunu, Denizli’den böyle bir sanat adamının çıkmasından dolayı ise kendilerinin de ayrı bir gurur içinde olduklarını sözlerine ekledi.

UNESCO yaşayan insan hazinesinde içinde olan Çamelili Hayri DEV, Denizli'de bir zamandır tedavi gördüğü PAÜ Hastanesi'nde dün sabah 85 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.