Yasin Öztürk; En Büyük Bayram

Yasin Öztürk; En Büyük Bayram

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk 29 Ekim münasebeti ile yazılı bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mesajında zorlu ve tarihte hiçbir şekilde unutulmayacak mücadeleler sonucunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünün kutlandığını, kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Atatürk’ün de 10. Yıl nutkunda “29 Ekim’in en büyük bayram olduğunu belirttiğini vurgulayan Yasin Öztürk, Kurtuluş Savaşı’nın fikir cephaneleri olan kongrelerde Ulu Önderin “ tek bir egemenlik vardır , o da Milli Egemenliktir . Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır “ sözünden hareket ile 23 Nisan 1920’de Gazi Meclis’imizin açılışının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetle taçlanması olduğunu dile getirdi.

Adres Ankara’dır

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına 5 kala omuzlardaki sorumluluğun çok daha ağır olduğunun farkında olduklarını belirten Öztürk,  bir taraftan iç ve dış düşmanlarla mücadele ederken diğer tarafta yüz yıllardır devam eden Türk Devlet geleneğinden bihaber bir hükümetin anlamsız uygulamalarıyla mücadele ettiklerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti’nin Ankara olduğunun bilmez gibi yandaş müteahhit şantiyelerinde gösteriyle açılışın içinde bayram kutlamaya çalışan bu zihniyete İYİ Parti olarak cevabın 1. Meclis’ten verileceğini, onların yine açılışlarını yapmasını fakat 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nun adresinin Başkent Ankara olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini, Genelbaşkanı Meral Akşener ile  tüm Milletvekili arkadaşlarla beraber 29 Ekim günü saat 09:00’da Seymen’lerin , efelerin , zeybeklerin , canların çatısı altında Cumhuriyeti ilan ettikleri 1. Meclis’te olduklarını ifade etti.

Milletin bu gayri ciddi tavırlara en kısa zamanda gereken cevabı vereceğini söyleyen Öztürk,  bu vesile ile Yüce Milletin Bayramını en kalbi duygularla kutladığını, başta Denizlili hemşehrileri olmak üzere tüm halka selam ve saygılarını sunduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.