Yasin Öztürk 20 Milyonluk Vurgunu Sordu

Yasin Öztürk 20 Milyonluk Vurgunu Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sarayköy Tarım Kredi Kooperatifleri ile Denizli Yem Fabrikası arasında yapılan yolsuzluk hakkında meclise soru önergesi verdi.

A+A-

Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden olan Tarım Kredi Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. Denizli Yem Fabrikası ile Sarayköy Tarım Kredi Kooperatifi arasında 20 milyon liralık bir vurgun ortaya çıkmıştı . Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vurgunu doğrulanırken, Denizli yem şube müdürünün iş akdinin feshedildiği kaydedildi.

Bu vurgun Kooperatife bağlı diğer yem fabrikalarına sıçrayıp sıçramadığı ise akıllarda soru işareti uyandırdı. Yasin Öztürk  " Bakanlığınız kuruluşa bağlı diğer yem fabrikalarında da inceleme başlatılmasını talep etmiş midir?" sorusunu yöneltti.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergelerinde, yem vurgununda devam eden hukuki sürece bakanlığın yetiştiriciler adına müdahil olup olmayacaklarını sordu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise Bakan Pakdemirli’den şu soruların yanıtlarını istedi:

Tarım Kredi Kooperatifleri İştiraki olan Tarım Kredi Yem Anonim Şirketi fabrikalarınca, son 3 yılda üretimi yapılan toplam yem miktarı ne kadardır? Üretimin yıllara ve fabrikalara göre dağılımı ne şekilde gerçekleşmiştir?

Tarım Kredi Yem fabrikalarınca, son 3 yılda satışı yapılan toplam yem miktarı ne kadardır? Satışların yıllara ve fabrikalara göre dağılımı ne şekilde gerçekleşmiştir? Bu satışlardan elde edilen toplam gelir ne kadardır?

Bakanlığınız, Tarım Kredi Yem Denizli Fabrikası ve Sarayköy Tarım Kredi Kooperatifleri arasında 20 milyon liralık yolsuzluk yapıldığının tespit edilmesinden hareketle, hayvan üreticileri adına kuruluşa bağlı diğer yem fabrikalarında da inceleme başlatılmasını talep etmiş midir?

Bakanlığınıza Tarım Kredi Yem Fabrikaları tarafından üretilen yemlerle ilgili ulaşan şikayet ve/veya ihbar bulunmakta mıdır? Bakanlığınızın, bu ihbar ve şikayetler üzerine yaptığı bir çalışma bulunmakta mıdır?

Tarım Kredi Yem Genel Müdürlüğü, İç Denetim biriminde görev alan müfettişlerin Denizli Yem Fabrikasındaki yolsuzluğu ortaya çıkarmasının ardından tenzil-i rütbeye uğradığı iddiası doğru mudur? Denetim biriminde görev yapan müfettiş sayısının azaltıldığı iddiası doğru mudur? İddialar doğru ise, yolsuzluğu açığa çıkaran müfettişler neden cezalandırılmak istenmiştir? Bu karar hangi gerekçeyle alınmıştır?

Tarım Yem Genel Müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan açıklamada, hukuki sürecin devam ettiği bilgisi yer almıştır. Bakanlığınız, hayvan üreticileri adına açılacak davaya müdahil olacak mıdır?  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.