Yasin Öztürk O Araçları Sordu

Yasin Öztürk O Araçları Sordu

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk kamudaki araç israfı konusunda son dönemde atılan adımlara Meclisten destek verdi .

A+A-

Öztürk , Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve tüm bakanların ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile bakanlıklarda ve bağlı kuruluşlardaki araç sayısını , harcanan yakıtları ve bakım masraflarını sordu . Bu araçlar için ne kadar bütçe ayırdınız ne kadar yakıt harcıyorsunuz diyen Öztürk; “ Milletinizin cebinden çıkan tek bir kuruşun bile takipçisi olacağız “ diyerek sözlerini tamamladı .

Öztürk ilgili makamlara şu soruları Yöneltti

Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla uhdesinde bulunan taşıt sayısı ne kadardır?

Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kiralama usulüyle kullanılan araç sayısı ne kadardır?

Son bir yıl içerisinde Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla aylık ve yıllık olarak taşıt yakıt tüketimi için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır? 

Devletin uhdesinde bulunan kamu taşıtları için (kiralama ve satın alma) aylık ve yıllık olmak kaydıyla araç bakım gideri için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.