Yasin Öztürk 'Şeref Aylığını' Sordu

Yasin Öztürk 'Şeref Aylığını' Sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Devlet Sporcusu unvanı alan Sporcuların Sporcu Şeref Aylığını gündeme getirip konuyu meclise taşıdı.

A+A-

Yasin Öztürk " 4 Temmuz 2019'da tüm partilerin ortak önergesiyle Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde alelacele, üst üste üç defa başpehlivan olarak Altın Kemer alan sporculara, “Devlet Sporcusu” unvanı verilse de  “Sporcu Şeref Aylığı”ndan yararlanamamaktadırlar.

Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde, üç defa üst üste altın kemer kazanan üç başpehlivanımız vardır . 

 Bu pehlivanlarımız  1,5 yıldır başvuru yapmalarına rağmen şeref aylığı ile ilgili sonuç alamamışlardır. Çünkü gece yarısı alelacele yapılan kanun maddesi eksik yapılmıştır." dedi.

Bu sporcularımızın içinde Denizli'li Başpehlivan Hüseyin Çokal'ında bulunduğunu dile getiren Öztürk konuyla ilgili olarak Yazılı Soru Önergesi ve Kanun Teklifinde bulunarak yapılan eksik uygulamanın giderilmesini dile getirdi.

Soru önergesi ise şu şekilde ;

5774 sayılı Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanuna, 4/7/2019 tarihinde kabul edilen 7182 Kanunla aşağıdaki madde eklenmiştir:

 “EK MADDE 1 – (1) Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç defa altın kemer kazanarak altın kemerin devamlı sahibi olanlara 7 nci madde uyarınca Devlet Sporcusu unvanı verilir. Bunlar hakkında Devlet sporcularına ilişkin olarak bu Kanunda yer alan hükümler uygulanır.”

5774 Sayılı Kanunun “Sporcu şeref aylığı” başlıklı 3 ncü maddesi de, aylık bağlanacak sporcular ile bunlara verilecek aylık miktarları ile ilgili düzenleme içermektedir.

Bununla birlikte 7182 sayılı Kanunla Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç defa altın kemer kazanarak altın kemerin devamlı sahibi olanlara “Devlet Sporcusu” unvanı verilmesine karşın, “Sporcu Şeref Aylığı” bağlanmamıştır.

Bu doğrultuda;

Kaç “Devlet Sporcumuz” bulunmaktadır?

Kaç “Devlet Sporcumuza” “Sporcu Şeref Aylığı” bağlanmıştır?  

Tarihi Yağlı Kırkpınar Güreşlerinde üst üste uç defa altın kemer kazanarak, 7182 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeyle Devlet Sporcusu unvanı alan başpehlivanlara “sporcu şeref aylığı” bağlanmamasının nedeni nedir?

7182 sayılı Kanunla “Devlet Sporcusu” unvanı verilen başpehlivanlara “sporcu şeref aylığı” verilmemesinin gerekçesi kanuni düzenlemenin eksik yapılması mıdır?

7182 Sayılı kanunla “Devlet Sporcusu unvanı” verilen 3 başpehlivanın hak kayıplarının giderilmesi için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.