Yasin Öztürk Şikayetlerin Sesi Oldu

Yasin Öztürk Şikayetlerin Sesi Oldu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Halı sahaların neden ve ne zamana kadar kapalı tutulacağını" sordu.

A+A-

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, halı sahaların kapalı olmasıyla ilgili kendisine iletilen şikayetler üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

AVM'lerin riskli olmasına rağmen açıldığını, profesyonel futbol liglerinin başladığını kaydeden Öztürk, halı sahaların neden kapalı olduğunu ve ne zamana kadar kapalı kalacağını sordu.

Öztürk'ün Soylu'ya yönelttiği sorular şöyle:

1- Hangi il ve ilçelerimizde faaliyet gösteren halı sahaların kapatılması kararı alınmıştır? Bu il ve ilçelerimizde kaç halı saha  bulunmaktadır?

2- Bazı illerimizde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile halı sahalar faaliyetlerine devam edebilirken, bazı illerimizde kapatılma kararı alınmasının gerekçesi nedir?

3- Bu konuda Bakanlığınızca alınmış bir karar bulunmakta mıdır? İl idarecileri, hangi kriterleri dikkate alarak, hangi karar doğrultusunda işlem yapmaktadır?

4- Geçici olarak kapatılmasına karar verilen halı sahalar, ne zaman tekrar faaliyete başlayabilecektir?

5- Vatandaşın toplu olarak bir arada bulunduğu AVM’ler, lokantalar, kuaförler, mağazalar, pazar yerleri ve kapalı spor salonları gibi bir çok işletmenin çalışmasına izin verilirken halı sahaların kapatılma gerekçesi nedir?

6- Futbol liglerimizde faaliyet gösteren takımlar maç ve antrenman yapabildiklerine göre, uzun süre sokağa çıkma yasağı bulunan ve bu sürede hareket imkanı kısıtlanan gençlerimizin spor yapmalarının engellenmesi doğru bir karar mıdır?

7- Belirsiz bir süre ile faaliyetleri durdurulan bu işletme sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için destek olunması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.