Yaşlı kadının önce kalbi durdu! Sonra hayata tutundu

Yaşlı kadının önce kalbi durdu! Sonra hayata tutundu

Muğla'nın Milas ilçesinden nefes darlığı şikayeti üzerine Denizli'ye gelen 60 yaşındaki yaşlı kadının önce kalbi durdu daha sonra da hayata döndürüldü.

A+A-

Muğla'nın Milas ilçesinden nefes darlığı şikayeti ile Denizli'ye gelen yaşlı kadın sonunda sağlığına kavuştu. Akciğerlerinin su toplaması yüzünden kalbi durduğu belirlenen yaşlı kadın ameliyatla yeniden hayata döndü.

Muğla'nın Milas ilçesinde nefes darlığı şikayeti üzerine Denizli'ye gelen yaşlı kadının akciğerlerinin su toplaması yüzünden kalbinin durduğu belirlendi. Denizli'ye gelen 60 yaşındaki yaşlı kadın Emiş Çakan hemen özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Akciğerlerinin su topladığı belirlenen ve bu yüzden nefes darlığı yaşayan yaşlı kadının önce duran kalbi çalıştırıldı ve daha sonra da hemen ameliyata alınarak sağlığına kavuşması sağlandı.

Kalp Yeniden Çalıştırıldı

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Tamtekin oldukça başarılı bir operasyon geçirdiklerini ifade ederek, "Milas'ta oldukça ciddi bir şekilde nefes darlığı yaşayan hastamızın kalp kapakçığından kaynaklanan sorun ve akciğerlerinin su toplaması yüzünden oksijen değerlerini kaybetti ve buna bağlı olarak kalbi durdu. Yoğun bakım ünitesinde tekrardan hastamızın kalbinin çalışmasını sağladık. Hemen ardından kendisini ameliyata aldık. Kalp kapakçığını değiştirdik. Hastamızı kaybetme riski vardı ancak buna izin vermedik. Kendisini kısa zamanda taburcu edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.