Yatağan'da İşçiye: İşinizi Terk Etmeyin!

Yatağan'da İşçiye: İşinizi Terk Etmeyin!

Denizli merkezli Bereket Enerji Üretim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, işçilere kaygıya ve tereddüde kapılmamalarını, işlerini terk etmemeleri çağrısı yaptı.

A+A-

Muğla'da Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi'ni (GELİ) özelleştirilme yoluyla alan Denizli merkezli Bereket Enerji Üretim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, işçilere kaygıya ve tereddüde kapılmamalarını, işlerini terk etmemeleri çağrısı yaptı.

İşçilerin haklarının korunacağını, isteyenlerle ücretleri düşmeden çalışmaya devam etmek istediklerini söyleyen Saldanlı, "9 bin kişilik ailemiz Yatağan'la zenginleşecek. Bizimle çalışmak isteyen herkesle çalışmaya hazırız. Bu mesajı vermek istiyorum. Hiç kimse boş tereddütlerle vesveseye, kaygıya kapılmasın işlerini terk etmesinler" dedi.

Yatağan Termik Santrali'nin ve GELİ'yi özelleştirme yoluyla alan Elsan ve Tümaş şirketinin bağlı olduğu Bereket Enerji Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, devir işleminin yapılmasıyla birlikte, yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Ceyhan Saldanlı, "Bereket Enerji olarak 18 santral ve dağıtım şirketleri olarak Ege Bölgesi'nin beş büyük kentinde 24 milyar kilowatt saat elektrik dağıtıyoruz. 4.5 milyon civarında müşterimiz var. Bu topraklara hizmet eden, bu topraklardan çıkmış bir grubuz. Yatağan'da açık özelleştirme sürecine biz de dahil olduk ve birinci olarak devre hak kazandık. Gerekli süreçler tamamlandı ve devir sözleşmesi imzalandı. Artık fiili devir fiziken, hukuken gerçekleşmiştir" dedi.

"ARTIK SANTRALİN BACASINDAN KİRLİ DUMANLAR ÇIKMAYACAK"

Santralin verimli hale getirilmesi ve doğayı kirletmemesi için ilk etapta 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyleyen Saldanlı, "Bu noktadan sonra yapılacak işler verimi düşük santralin verimli hale getirilmesi, 200 milyon dolar civarındaki yenileme yatırımlarının yapılması, çevre uyumun sağlanmasıdır. Artık santralin bacasından kirli dumanlar çıkmayacak, hastalık sebebi olmayacak. Bunları tek başımıza yapacak durumda değiliz. Çalışmakta olan personel bizim ailemizin üyesi olacaktır, temennimiz bu şekildedir. Şu an 9 bin kişi olan ailemizin Yatağan'la genişleyeceğini umut ediyoruz. Bereket Ailesi'ne katılmak uygun bir seçimdir. Bizler için de işlerin başında olan bu personelle çalışmak uygun olacaktır. Yatağan'da işçilerin hiçbir yasal hakları çiğnenmeyecek, kanunen kazanılmış hakları sürdürülecektir. Ücretlerinde düşme olmayacak. 4-C kapsamında ayrılmak isteyenler her türlü yasal haklarını kullanacaklardır. Kısacası, bir mağduriyet söz konusu değildir. Yıllardır düşük verimle çalışan santralin veriminin yükseltilmesi, ülkemizin elektrik ihtiyacının daha fazla düzeyde karşılanması, kesintisiz, kaliteli elektrik ihtiyacının karşılanması bizim temel amacımızdır. Halka faydalı olmayacak, çalışanlara faydalı olmayacak hiç bir çözüm sürdürülebilir değildir" diye konuştu.

"BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTEYEN HERKESLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Sekiz yıl önce Denizli, Aydın ve Muğla'nın geçen yıl İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtım hizmetini üstlendiklerini, bu süreçlerde hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını, isteyen personelin çalışmaya devam ettiğini, çalışanların mutlu olduğunu, elektrik hizmetlerinin geliştirildiğini söyleyen Saldanlı, "Geçmişteki örneklerden de anlaşılacağı gibi Yatağan'da da benzer süreçler yaşanacak. Ailemiz zenginleşecek. Bizimle çalışmak isteyen herkesle çalışmaya hazırız. Bu mesajı vermek istiyorum. Hiç kimse boş tereddütlerle vesveseye, kaygıya kapılmasın. İşlerini terk etmesinler. Yatağan Termik Santrali'ni yabancı sermayeye devredeceğimiz yönünde duyumlar alıyoruz. Böyle bir kurgu, amaç bugüne kadar yok. Bundan sonra da olmayacak. Biz Türkiye'nin enerji şirketiyiz, yerli enerji şirketiyiz. Bölgenin şirketi olmaya devam edeceğiz" dedi. 

ELEKTRİK ÜRETİMİ ARTIRILACAK

Eylemlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşündüklerini belirten Saldanlı, "Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sorunun da en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çalışanlar bu süreçte santrali çalıştırmaya özen göstermişlerdir. Aynı özenin sürdürülmesiyle birlikte gereksiz olan hareketlerden kaçınılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı santralinin kapasitesini yüzde 58'den yüzde 80'e çıkaracaklarını ve santralin elektrik üretiminin 3.2 milyar kilowaatsaatten 5.1 milyar kilowaatsaate yükseleceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.