Yavaşça Gelen Tehdit! Hazır mısınız?

Yavaşça Gelen Tehdit! Hazır mısınız?

PAÜ’de projenin farkındalık eğitimi kapsamında, “İklim Değişikliği ve Denizli” paneli yapıldı.

A+A-

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, geçmişten günümüze insanlık tarihine bakıldığında eskiye göre artık insanların daha iyi beslendiğini, daha iyi eğitim aldığını ve daha uzun yaşadığına dikkat çekerken, ancak geldiğimiz bu noktada doğal kaynakların mevcut tüketim alışkanlıklarımıza yetmediğine değindi. Dünyada iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik çalışmaların yapılmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Kılınçarslan, bu çalışmalardan en önemlilerinin mevcut tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik olduğunu hatırlattı.

Daha Fazla Çalışma Yapılacak

Açılışta konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, proje kapsamında iklim değişikliği konusunda Denizli’de birçok kamu kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Denizli’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarı konusunda Avrupa şehirleri ortalamasının üstünde olduğunu hatırlatan Değirmenci, bu miktarı arttırmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için Belediye olarak çalışmalarına hızla devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Dünyada İnsan Kaynaklı Bir İklim Değişikliği Var

Açılış konuşmalarının ardından REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, geçmişten günümüze iklim değişikliği ve onun neden olduğu etmenleri ele aldığı konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasının başında dünyada ortalama sıcaklıkların ölçülmeye başlandığı ilk yıllardan itibaren günümüze geldiğimizde dünyanın bir derece arttığına dikkat çeken Sayman, bu artışın tıpkı insan vücudunda sıcaklığın bir derece artması gibi kritik sorunlara neden olabileceğini belirtti. Son beş yılda buzulların erime oranının arttığını dile getiren Ünal Sayman, özellikle son üç yılda dünyada sıcaklık değerlerinin oldukça yükseldiğine buna bağlı olarak sel, dolu, kuraklık gibi doğal afet sayılarında artış yaşandığını belirtti.

Projede Hedef Denizlilerin ‘İklim Dostu’ Olması

Küresel iklim değişikliğine kişilerin etkilerinin ölçüldüğü, karbon ayak izini hesaplamak için internet üzerinden geliştirilen web uygulamasının da gösterildiği panelde Denizli'de yaşayan insanların konuyla ilgili genel görüşlerini ve tecrübelerini derlemek üzere  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan ankete katılımın yoğun olmasının projenin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Panel, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve katkı sağlayan konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan tarafından günün anısına belge takdimi ile son buldu.

Karbon ayak izinizi hesaplamak ve iklim değişikliğine etkiniz ne kadar öğrenmek için; https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama adresini ziyaret edebilirsiniz.

Denizli İklim Değişikliği Etkileri Anket Çalışması’na https://form.jotform.com/RECTurkiye/iklim-etki-anketi katılarak projeye destek olabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.