Yayla Gölü’ndeki Balık Ölümlerinin Sebebi Açıklandı

Yayla Gölü’ndeki Balık Ölümlerinin Sebebi Açıklandı

Süleymanlı Yayla Gölü’nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili Buldan Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nce başlatılan incelemeler sonucunda alınan numunelerin laboratuar sonuçları çıktı.

A+A-

Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuarından alınan analiz raporuna göre Yayla Gölü suyu temiz, balık ölümlerinin nedeni kirlilik değil.

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde geçtiğimiz ay meydana gelen balık ölümleriyle ilgili rapor açıklandı. Buldan Tarım ve Orman il ve İlçe Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan incelemeyle birlikte alınan su ve balık numunelerinin gönderildiği Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü ve Toksikoloji bölümünde yapılan analiz sonuçlarına göre, balık ölümlerinin nedeni kirlilik değil.

Raporda, su numunesinde bulunan toksik, ağır metal, mineraller ve su sertliği oranlarının alabalık ve sazan türü balıkların yaşadığı suların korunması ve iyileştirilmesi hakkında yönetmeliğe uygun olduğunu belirtildi.

Başkan Raporu Değerlendirdi

Laboratuar sonuçlarının da balık ölümlerinin kirliliğe bağlı olmadığını gösterdiğini belirten Buldan Belediye Başkanı,  “Balık ölümlerinin oksijen seviyesinde yaşanan düşüş olduğunu biliyorduk. Laboratuar sonuçları da bunu doğruladı. Son günlerde Yayla Gölü’nde yeni balık ölümleri yaşanmıyor. Ölümlerin durmuş olması da bizleri sevindirdi ve rahatlattı”  dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.