Yaylalı çiftçilere kantar desteği

Yaylalı çiftçilere kantar desteği

Buldan Belediyesi tarafından, ilçenin sebze ve meyve üretiminin yoğun olarak yapıldığı Yayla Mahallesi’nde kantar kurulumu tamamlandı.

A+A-

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin daha çok kazanması için her alanda desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Buldan Belediyesi Yayla Mahallesi çiftçilerin önemli bir eksikliğini giderdi. 1175 rakımda ürettiği fasulye, börülce, çilek, elma, erik, kiraz gibi meyve ve sebzeleriyle ünlü Yayla Mahallesi’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kantar, Buldan Belediyesi tarafından bölgeye kazandırıldı. Kurulumu tamamlanarak faaliyete geçen kantar alanında incelemelerde bulunan Başkan Şevik, üreticilerin tartı sorunundan ve ek maliyetlerden kurtulduğunu belirtti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 45 mahallede hemen her konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Özellikle kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin desteklenmesinin en önemli konularından biri olduğunu belirten Başkan Şevik, “Yaptığımız yatırımlarla çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu alanda her türlü yatırımı yapıyoruz. Üretimin fazla olduğu kırsal mahallelerden yoğun bir kantar talebi var. Kantar talebi aldığı mahallelerimizden biri de Yayla Mahallemiz idi. Yaz aylarında hal olarak değerlendirilen sosyal tesisin hemen yanında kurulumu tamamlanan kantar, üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Bunun yanında Bozalan, Çamköy mahallelerine elektronik kantar kazandırdıklarını açıklayan Başkan Şevik, Yeniçam ve Kaşıkçı mahallelerinde kantar kurulum çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yayla Mahallesi Muhtarı Yılmaz Yavuz ise en önemli eksikliklerinin Buldan Belediyesi sayesinde giderildiğini belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Şevik’e teşekkür etti.

Yayla Mahallesi’nde sosyal tesisin yanına yapılan aşevi, gelin odası ve muhtar odasında da incelemelerde bulunan Başkan Şevik, “Merkez mahallelerimize nasıl hizmet götürdüysek, en uzak mesafede bulunan mahallelerimize de aynı hizmeti götürmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.