YAZ-AR-BİR 33. Buluşmayı Gerçekleştirdi

YAZ-AR-BİR 33. Buluşmayı Gerçekleştirdi

Denizli’de “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” şiir ve türkü dinletisinin 33.sü gerçekleştirildi.

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YA-ZAR-BİR) tarafından her ayın ilk cumartesi günü düzenlenen geleneksel “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” şiir ve türkü dinletisinin otuz üçüncüsü Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon:4’te gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Sadık Dağdeviren’in yaptığı programın açış konuşmasında YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat her ayın ilk cumartesi günü “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” programını yapmaya devam edeceklerini belirterek, ayın diğer üç cumartesi gününde de şiir atölyelerinin devam edeceğini ifade etti. Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat konuşmasında şunları söyledi:

 “Aramızda bulunamayan Genel Başkanımız Abdülkadir Uslu’nun selamını öncelikle iletmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi bu etkinliğimizde şairler kendi yazdığı şiirlerini okuyorlar. Bir aile ortamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizin bir edebiyat etkinliği olduğunu dikkat ederek; siyasi, gayri ahlaki sayılabilecek ve etik kurallarının dışında değerlendirilebilecek konulara girmediğimizi özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla paylaşmak istiyorum.

Bu salon dışında da etkinliklerimiz devam edecek, önümüzdeki günlerde planladığımız etkinlikler olacak.

Denizli Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile organize ettiğimiz ancak pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldığımız Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale Zaferi programımızın 6.sını 16 Mart akşamı saat:20.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonunda gerçekleştireceğiz.

Derneğimizin faaliyetlerinin daha kaliteli biçimde devam etmesi için destek olacak malzeme temini konusunda katkı veren üyelerimiz Melahat ve Hüseyin Kuzu’ya, İsmail Gökçe ve Ali Tuluk’a ve Özlem Gündoğdu’ya, Mehmet Dağal abime ve isimlerini sayamadığım dostlarımıza yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan beye de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Genel Başkan Yardımcısı Tat’ın konuşmasından sonra programa geçildi.

 “33. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğinde şiirlerini okuyan şairler şu isimlerden oluştu:

Ahmet Çölgeçen, Ahmet Özbaş, Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Atiye Dağ Uzel, Bülent Avşar, Enver Bilki, Eylül Kuzu, Fatmana Tekin, Hasan Kallimci, Hayrettin Akgün, Hidaye Demirel, Hüdayi Türköz, Hüsamettin Tat, Hüseyin Say, İsmail Gökçe, Mehmet Akdağoğlu, Mehmet Aslan, Mehmet Dağal, Mehmet Gökçe, Melahat Kuzu, Melis Kuzu, Dr. Metin Vural, Muharrem Özçelik, Musa Akın, Nazmi Çimenci, Nurettin Bilgin, Sadık Dağdeviren, Sami Şimşek, Serdar Gedizlioğlu, Şerif Ulu, Ünal Şahiner,  Yaşar Aydınlık, Yusuf Kabukçu,

Birbirinden güzel türküleri seslendiren, sazlarıyla sesleriyle programa renk katan ozan ve sanatçılar da şu isimlerden oluştu:

Almanya Bülbülü şair ozan Mehmet Dağal, şair ozan Şerif Ulu ve Yörük Kızı Sultan Torun.

Program sonrasında katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü’nün 34’üncüsü 2 Nisan Cumartesi günü DBŞB Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon:4’te saat:13.00’te gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.