YAZ-AR-BİR, Şiirlerini Kadın Mahkumlar İçin Okuyacak

YAZ-AR-BİR, Şiirlerini Kadın Mahkumlar İçin Okuyacak

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan ve genel merkezi Denizli’de bulunan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği farklı bir etkinliğe imza atacak.

A+A-

YAZ-AR-BİR, 6 Ocak 2015 Salı günü  Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi  Kurumu salonunda “Sevgi ve Hoşgörü Şiir Dinletisi” düzenliyor.

Sadece kadın mahkûmlara açık olan şiir dinletisinde;  YAZ-AR-BİR üyesi 26 şair şiirlerini kadın mahkûmlar için okurken 2 halk sanatçısı da bağlamalarıyla ve türküleriyle şairlere eşlik edecek.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir USLU etkinlikle ilgili olarak; “bu bir sosyal sorumluluk projesidir.” dedi.

USLU, derneklerinin hassas değerler konusunda itinalı davranmaya çalıştığını ifade ederek; “Kadın ve mahkûmiyet bizler için önemli iki başlık. Bu iki başlığın  buluştuğu ortamda düzenleyeceğimiz şiir ve türkü şöleniyle bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olacağız diye düşünüyoruz.”dedi.

YAZ-AR-BİR genel başkanı USLU etkinlik  fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: “Yönetimimizin, YAZ-AR-BİR Bozkurt temsilcisi şair Reyhan PERVANLAR KARAALP ile ziyaret ettiği, Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumu yönetimi; “bağlama, resim, biçki dikiş, makine kursu gibi” kursları sıklıkla tekrarladıklarını anlattılar.

Vizyonlarını; “Eğitimin kendisini en hızlı biçimde ödeyecek bir yatırım olduğu  düşüncesinden hareketle;  Ceza infaz kurumumuzda  çağdaş ve insana saygılı infaz hizmetlerinin yaşama geçirilmesine eğitim yoluyla katkıda bulunmaktır.” şeklinde açıklayan Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumunda tiyatro, şiir, resim gibi sanatlara ilgi olduğunu görünce; “siz bize gelemezsiniz belki ama biz size gelelim.”dedik  ve “şiir dinletisi projesi” böylece ortaya çıktı.”

Farklı bir günün yaşanacağı Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumu’ndaki etkinlikte şu şair ve sanatçılar yer alacak: 

Sadık DAĞDEVİREN  (Şair-Genel Başkan Yardımcısı), Hüseyin KURTARAN (Şair-Genel Muhasip), İbrahim ÇAM ALAN (Şair-Uzman), Reyhan PERVANLAR KARAALP (Şair), Şerif  KUTLUDAĞ (Şair), Mehmet DAĞAL (Halk sanatçısı-Ozan), Ramazan ÜNLÜ (Halk Sanatçısı), Mustafa DEMİRCİ (Şair), Ahmet SARI (Şair), İsmail GÖKÇE (Şair), Arzu SUBAKAN KABUKÇU (Şair), Naciye KINLI (Şair), Gültekin ŞAHİN (Şair), Ali TULUK (Şair), Sevhan DEMİREL (Şair), Safiye SAMYELİ (Şair), Sevim AYHAN (Şair), Melâhat KUZU (Şair), Mustafa KÜTÜKÇÜ (Şair), Metin AKDENİZ (Şair), Meral GÖKKAYA (Şair), İbrahim KAVAS (Şair), Aysel MENTEŞ (Şair), Veli AYKAR (Şair), Özlem KAYAOLUK ERBİL (Şair), Abdullah AKSOY (Şair), Ahmet DEMİRHAN (Şair) ve Elif PEKBAŞ (Şair)…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.