Yaz Okulu 1800 öğrenci ağırladı

Yaz Okulu 1800 öğrenci ağırladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezi bünyesinde açılan Yaz Okulu bu dönem 1.800 öğrenciyi ağırladı. 8. sınıfların TEOG sınavına hazırlanmasına da katkı sağlayan Yaz Okulu tamamlanırken, öğrenciler 6 hafta boyunca keyifli zaman geçirme

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 yıl önce kurulan ve bugün 10 farklı mahallede öğrencilere hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerinde 29 Haziran'da başlayan Yaz Okulu sona erdi. İlk ve orta öğretim düzeyindeki toplamda 1.800 öğrencinin kayıt yaptırdığı Yaz Okulu 6 hafta sürdü. Öğrencilerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmak ve boş zamanlarını faydalı etkinliklerle değerlendirmelerini sağlamak kapsamında, Yaz Okulu'nda Kuran-ı Kerim, el becerileri, zeka oyunları, geleneksel çocuk oyunları, test çözümü, pratik İngilizce, münazara ve kitap okuma gibi etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirildi. Karaman, Yenişehir, Sevindik, Mehmet Akif Ersoy, Fatih, Gökpınar, Anafartalar, Aktepe, Atalar ve Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ne gelen toplam 1800 öğrenci tatillerini daha verimli bir şekilde geçirirken, 8. sınıflar da  2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılacak olan TEOG'a hazırlanma imkanı buldu.

 

TEOG'A HAZIRLANDILAR 

6 yıldan buyana Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerinden eğitim aldığını ifade eden 8. sınıf öğrencisi Halil Bozdemir, "Öğretmenlerimiz burada bizlerle birebir ilgileniyor ve konu anlatımları yapıyor. Bu merkezler bizlerin daha başarılı bir şekilde eğitim almamıza katkı sağlıyor" diye konuştu. 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Ebcim, "Yaz Okulu'na geldiğim günden bu yana çeşitli konularda bilgi sahibi oldum. Özellikle TEOG sınavı öncesinde burada öğretmenlerimizin verdiği eğitimlerle diğer arkadaşlarımızdan bir adım öne geçmiş olduk. Bize bu imkanı sağlayan ve eğitimde bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyorum" dedi. 8. sınıf öğrencisi Duygu Bul, TEOG sınavı öncesinde özelikle test çözümleri ile pratik yaptıklarını ve başarı çıtasının dada çok arttığını söyledi.

 

TATİLLERİNİ VERİMLİ KULLANDILAR

Ders çalışmanın yanı sıra çeşitli aktiviteler ile el becerilerini geliştirdiklerini söyleyen 4 sınıf öğrencisi Yavuz Selim Kavak, "Yaz tatilimi kitap okuyarak, test çözerek, yeni arkadaşlar edinerek, el becerilerimi geliştirerek ve zamanımı verimli kullanarak geçirdim" dedi. 2 sınıf öğrencisi Ceren Kocabaş ise, yaz tatilini eğlenerek geçirdiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.