Yazar Kubilay Aktaş’tan Mevlana Semineri

Yazar Kubilay Aktaş’tan Mevlana Semineri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde araştırmacı, yazar Kubilay Aktaş’ın sunumu ile “Nefesini Bilen Rabb’ini Bilir” Kadim Nefes Uygulamaları isimli seminer yaptı.

A+A-

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılmış olan seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve pek çok vatandaş katılımda bulundu. Vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği seminer, sema ekibinin Ayin-i Şerif’i icra etmesi ile başladı. Araştırmacı, yazar Kubilay Aktaş, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve emek verenlere teşekkürlerini sundu.

Nefes ve nefs

Nefes ve nefs arasında derin bir bağlantı olduğunu dile getiren Aktaş, “Sığ nefeste vites düşükse öfkedesiniz, nefes derinleştiğinizde zihni aşmaya başlarız. Daha önce düşünceler bataklıktayken, nefes derinleştiğinde düşünceler ilhamlara dönüşür. Nefes bizi iyi hapishaneden kötü hapishaneye, kötü hapishaneden iyi hapishaneye çıkartmıyor, bizi hapishaneden çıkartıyor” şeklinde konuştu.

"Değerlerimize sahip çıkıyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, sunum için araştırmacı yazar Kubilay Aktaş’a teşekkürlerini sunarak, “Manevi bir ortamda, kalplerimiz yenilenmiş oldu. Mevlana Haftası boyunca çeşitli etkinlikler ve Şeb-i Arus’un ardında bugün Kubilay hocamızı dinledik. Büyükşehir Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.