Yazarımızın "Öldür Beni" Şiiri Bestelendi

Yazarımızın "Öldür Beni" Şiiri Bestelendi

Köşe yazarlarımızdan Halil Manuş’un, daha önce de Azerbaycan için yazdığı şiir yine bir bestekâr tarafından bestelenmişti.

A+A-

Yazarımız Halil Manuş son  yazdığı şiirleri “Deli Gönül” adlı kitapta toplamış ve yayınlamıştı.  Aynı zamanda sosyal medyada kitabından seçtiği şiirleri paylaşmaktadır. Kitaptaki paylaşılan “Öldür Beni” şiiri daha sonra pek çok paylaşım ve beğeni almış Besteci Serdar Efebey tarafından bestelenmişti. Beste de en az şiir kadar ses getirdi ve TRT ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nazlı Öksüz tarafından okundu.

Peki, kimdir Nazlı ÖKSÜZ?

Çorumlu bir ailenin kızı olarak Ankara’da dünyaya gelen NAZLI ÖKSÜZ, müziğe ilkokul yıllarında başlamıştır. İhsan Öztürk'ten üç yıl bağlama ve solfej dersleri aldıktan sonra TRT gençlik korosuna girmiştir.

1991 yılında girdiği sınavları kazanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda müzik çalışmalarına başlamıştır. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, NAZLI ÖKSÜZ’ün sanat çizgisindeki en belirgin renklerin başında gelmektedir.

Müzik çalışmalarının paralelinde eğitim hayatına devam ederek Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. Çok sayıda televizyon ve radyo programına katılan NAZLI ÖKSÜZ; Motif Vakfı tarafından verilen “Halk Müziği Teşvik Ödülü”ne, halk oylaması sonucu Sizin Radyonuz tarafından verilen “Yılın Halk Müziği Bayan Sanatçısı Ödülü”ne ve Şairtürk Radyosunca “Yılın sanatçısı” ödülüne layık görülmüştür. 2017 yılında, dönemin Başbakanından yorumculuk dalında, "Neşet Ertaş Kültür ve Hizmet Ödülü" almıştır. Kardelen Sanat Derneği tarafından 2019 yılında düzenlenen “Yaşayan Değerlerimiz” programında “Onur Ödülü”ne layık görülmüştür.

Yazarımız Halil Manuş’un Bestekar Serdar Efebey tarafından bestelenen ve Nazlı Öksüz tarafından seslendirilen eseri:

ÖLDÜR BENİ

Madem susar konuşmazsın,

Vur gayzınla öldür beni,

Anlamaya yanaşmazsın,

Vur gürzünle öldür beni,

 

Dert dokuttun ilmek ilmek,

Haram sanki bana gülmek,

Kahrolmaktan iyi ölmek,

Vur gözünle öldür beni,

 

Ayrılıp da gitmektense,

Ölürüm kin gütmektense,

Her gün sitem etmektense,

Vur sözünle öldür beni,

 

Söyler misin gülüm bana,

Ne yaptı bu Halil sana,

Kavrulmuşken yana yana,

Vur közünle öldür beni

HALİL MANUŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum