Yazarını Kurşunlatan Yazıların Sahibi Necdet Sevinç Kimdir?

Yazarını Kurşunlatan Yazıların Sahibi Necdet Sevinç Kimdir?

Türk milliyetçiliğinin simgeleşmiş ve önemli isimleri arasında olan Türk basın ve düşünce hayatının mümtaz şahsiyeti Ülkücü yazar Necdet Sevinç, vefatının 9. senesinde anılıyor.

A+A-

Türk milliyetçiliğinin usta kalemi Necdet Sevinç, 23 Temmuz 2011 yılında İstanbul’da hayatını kaybetmişti. Ömrünü Türk milliyetçiliği davasına adayan Sevinç, yazıları dolayısı ile davalar ve hapis cezaları ile karşı karşıya kaldı. Türk basın ve düşünce hayatının önemli isimlerinden biri olan Sevinç, inandıklarından asla taviz vermeyen ve zorluklar karşısında hiç yılmayan kişiliği ile biliniyordu. Necdet Sevinç, Türk milliyetçiliğinin gelişmesi, büyümesi ve fikir kaynaklarının canlı kalması için yaptığı çalışmalarına, paneller ve konferanslarda konuşmacı olarak da sürdürmüştür.

YAZARINI KURŞUNLATAN YAZILARIN SAHİBİ

Ülkücü camiada, "Yazarını Kurşunlatan Yazılar"ın sahibi olarak bilinen Necdet Sevinç Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın, Kurultay ve Yeniçağ gazetelerinde köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı, hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlardan biri oldu.

Sevinç, 12 Eylül öncesinde Asliye Ceza, Ağır Ceza ile Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı.

NECDET SEVİNÇ'İN KİTAPLARI:

Necdet Sevinç, yazdığı binlerce köşe yazısının yanında, kitaplar da kaleme aldı. Sevinç kitapları şunlardır: Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep'te Türk Boyları, Osmanlı'nın Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı’dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler’de Kadın ve Aile, Osmanlılar’da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus’la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.

Büyük yazar Necdet Sevinç’in ölüm yıl dönümünde Akis Haber olarak Allah’tan rahmet diliyoruz…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.