Yeni girişimciler yetişecek

Yeni girişimciler yetişecek

Denizli'de imzalanan girişimcilik protokolü kapsamında 525 yeni girişimci adayına 6 ay boyunca 70 saat eğitim verilecek.

A+A-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürlüğü, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Denizli Şubesi, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi, Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi, 'Girişimcilik' protokolü yaptı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda taraflar protokol metnine imza attı. 525 yeni girişimci adayına 6 ay boyunca 70 saat eğitim verileceğini açıklayan İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun, "Eğitimlere başarılı işadamları da katılarak, deneyimlerini girişimci adaylarına aktaracak. Yılda 3 milyar doların üzerinde ihracat yapan Denizli'nin yeni girişimcilere ihtiyacı var. İnovatif ve katma değeri yüksek ürünlere ve yeni fikirlere ihtiyacımız var. İthalatamız, ihracatımızdan çok daha fazla. Yeni girişimciler yaratmamız gerekiyor" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Oğuz Kılınç ise eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık, eğlence sektörleri dışındaki tüm sektörlerin girişimcilik kursuna katılabileceğini söyleyerek, "Kursun tamamlanmasının ardından girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL'ye kadar da destek sağlanacak. Eğitim 2016 yılının ilk 6 ayında tamamlanacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.